אמבולנס מד"א משטרה העיר העתיקה ירושלים
אמבולנס מד"א משטרה העיר העתיקה ירושליםצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

הנער היהודי שנעצר בעיר העתיקה בירושלים בחשד שהתיז גז לעבר קבוצת מוסלמים שתקפה לטענתו אותו ואת בני משפחתו, שוחרר בתנאי הרחקה של 15 יום מהעיר העתיקה.

עו"ד רחביה פילץ מארגון 'חוננו', אשר הגיע לתחנת המשטרה ופעל לשחרורו של הבחור מסר בתגובה, "מצער שהשוטרים שהיו בקרבת מקום לא פעלו להצלת הנער ואביו שהותקפו, והתעוררו לפעילות רק כשהנער הגן על עצמו מפני הפורעים המוסלמים".

הנער ואביו, אשר הגיעו לכבוד חג הסוכות לעיר העתיקה, סיפרו לעורך הדין כי צעדו לכיוון הכותל המערבי של הר הבית, כאשר קבוצה גדולה של מוסלמים התגודדו סביבם תוך קללות וצעקות לאומניות.

לדבריהם, התוקפים נצמדו אליהם עד למרחק של סנטימטרים בודדים, ולאחר שחשו בסכנה התיז הבן גז פלפל שנשא לצורך הגנה עצמית, בכדי להיחלץ מהמתקפה.

לטענת הנער ואביו, שוטרים שעמדו בסמוך לא מנעו מההמון לתקוף את השניים, אך עצרו את הנער לחקירה. בארגון מציינים, כי עד כה לא נעצר אף אחד מהתוקפים המוסלמים.

"המשטרה איבדה שליטה על המתרחש בעיר העתיקה", אומרים בארגון. "לא יתכן שיהודים שמגיעים לירושלים בחג הסוכות, ובכלל, מותקפים. ואם לא די בכך מי שמתגונן מפני הפורעים, תפקיד אותו צריכה לבצע המשטרה, מוצא עצמו במעצר".