בית משפט השלום בירושלים דחה היום (חמישי) את בקשת המשטרה להרחיק את פעיל הימין עורך הדין איתמר בן גביר מהר הבית לתקופה של 15 יום והורה לשחררו ללא כל תנאי וללא ערבות עצמית.
אתמול עיכבה המשטרה את בן גביר לאחר שקרא "עם ישראל חי" בהר הבית והיה עשוי להרגיז את המוסלמים.
נציג המשטרה טרם בדיון כי עו''ד בן גביר הפריע גם בכניסה להר להליך הבידוק. בן גביר הציג בפני השופט סרטונים וטען שאם יורחק מההר זה יהיה "יום שחור לדמוקרטיה". עוד אמר כי הטענה שהפריע להליך הבידוק שקרית והוא בסך הכל העיר לקצין על מדיניות המשטרה שגרמה להמתנה של שעות בכניסה תוך שהיא מפלה בין יהודים למי שאינם יהודים.
בן גביר ציין כי שמע במכשיר הקשר שהקצין קילל אותו והוא אותו קצין שעיכב אותו בתוך ההר. השופט מנחם הכהן קבע כי האמירה "עם ישראל חי" אינה תפילה והוא אינו סבור שבאמירה זאת יש פעולה מובהקת של הפרת הסדר. לגבי הטענה החדשה של המשטרה כי בן גביר הפריע בהליך הבידוק קבע השופט שאין כל ראיה לכך ושחררו ללא תנאי.
