ראש המועצה האזורית גוש עציון, דוידי פרל, פתח הבוקר (שלישי) את לשכתו מול בית ראש הממשלה בירושלים.
פרל הסביר כי אי אפשר להמשיך לשבת בבית ולספור את הנפגעים מהטרור הערבי, כלשונו. ״משהו נורא קורה בירושלים וביהודה ושומרון. ראש הממשלה חייב לשנות את ההתייחסות למצב. לא מדובר במפגע בודד או ברצף מקרי אלא באיום ממשי שכבר גובה חיי אדם.
"ראש הממשלה חייב להנחות את הצבא להלחם", הוסיף ראש המועצה. ''תגובה קשה וכואבת כנגד כל פיגוע - תעצור את רצף הפיגועים. הגענו לכאן כדי להזכיר לראש הממשלה שהוא חייב ליזום, ליצור ביטחון ולחזק את ההתיישבות״.
אל דוידי פרל יצטרפו במהלך היום תושבים רבים מגוש עציון שיעבירו את יום הפעילות מול בית ראש הממשלה ויאמרו: "כך אי אפשר להמשיך, ראש הממשלה בו בחרנו חייב לעשות יותר בשביל הביטחון".
אלפי בני אדם השתתפו אמש בעצרת מחאה והקפות שניות מול בית ראש הממשלה בירושלים במחאה על פיגועי הטרור.
באירוע לקחו חלק שרי הליכוד יריב לוין וחיים כץ וראשי המועצות ביהודה ושומרון. "באנו לכאן לצעוק 'די! די!'. לא הלכנו לאובמה או לאיחוד האירופי. באנו לכאן כי ראש הממשלה הוא אחראי", אמר ראש מועצת שומרון יוסי דגן. "מה שהיה לא יהיה יותר. לא ניתן לטרור להמשיך".
הקהל צעק "מוות לערבים" ודגן ענה להם, "אנחנו מאחלים חיים, בניה והתיישבות. נמאס לנו מדיבורים אנחנו רוצים מעשים. אנחנו עומדים כאן ודורשים מנתניהו ביטחון. את אויבי ישראל צריך לרדוף ולפגוע בתשתיות הטרור. להקים ישובים חדשים ביו"ש ובניה בירושלים. לבנות ישוב חדש בין איתמר לאלון מורה".
ראש מועצת שומרון הבהיר, "אני נשאר כאן במדרכה ליד בית ראש הממשלה עד שנראה שינוי ואני קורא לכולם להצטרף אלי. אנחנו מאמינים וחזקים".