
בלשכת נתניהו מהבהירים הבוקר (חמישי) כי הנחיית ראש הממשלה נתניהו למשטרה שלא לאפשר עליית שרים וח"כים להר הבית עד להודעה חדשה, חלה על חברי כנסת יהודים וערבים כאחד.
"ההחלטה נובעת מהכוונה לצנן את האווירה סביב הר הבית. בימים האחרונים מנע נתניהו מאישי ציבור פלסטינים לעלות להר הבית", נמסר.
הודעת הלשכה מנוגדת לדברים שאמרו לערוץ 7 אמש מקורות בכירים בסביבת נתניהו, לפיהם ההחלטה שלא לאפשר עלייה להר נוגעת רק לחברי כנסת ושרים יהודים. מאז ההחלטה אמש סמוך לחצות הפעיל יושב ראש הבית היהודי נפתלי בנט לחצים על ראש הממשלה לשנות את החלטתו.
נזכיר כי הדיווח לפיו ההחלטה נוגעת ליהודים בלבד עורר את זעמם של ח"כים ושרים בקואליציה. השר זאב אלקין תקף הבוקר בראיון לגלי צה"ל את החלטת ראש הממשלה נתניהו למנוע עלייה להר הבית של נבחרי ציבור יהודים בלבד.
"אפשר להבין את ההיגיון למה בסיטואציה הזאת לא כדאי ששרים או חברי כנסת יעלו להר הבית; יש רק דבר אחד שלא ברור לי בהחלטה הזאת - וזה למה זה לא כולל את הח"כים מהרשימה המשותפת. אין מישהו שמסית יותר גם תוך כדי העלייה להר הבית וגם בשוטף מחברי הכנסת מהרשימה המשותפת", אמר אלקין.
השר אורי אריאל הגיב גם הוא. "אני לא שמעתי על ההוראה הזאת, אני אדבר עם ראש הממשלה על זה ואחר כך אוכל להגיב. בעקרון, ודאי שזה לא נורמלי ולא סביר שיהודי לא יכול לעלות להר הבית על פי ההנחיות הקיימות של משטרת ישראל, בטח אי אפשר לאסור על שר או ח"כ ובטח ובטח אי אפשר שח"כים ערבים יעלו אבל ח"כ יהודי לא יעלה", אמר אריאל ברדיו קול חי.
"כשח"כים ערבים עולים זה לא מתסיס את האווירה...", אמר השר בגיחוך, "ממש, זחאלקה צדיק יסוד עולם, הוא רק עושה שם שלום על ההר, ודאי!".
