
הרב יהודה בן ישי, אביה של רותי פוגל הי"ד שנרצחה באיתמר, הגיע הערב (חמישי) למאהל המחאה של ראשי המועצות ביו"ש מול בית ראש הממשלה בירושלים.
"אנחנו באמת חשבנו לאחר הטבח של הילדים שלנו לפני ארבע שנים וחצי שזו תהיה התחנה שתצליח לעורר את העם ואני הזדעזעתי לשמוע שמזרזים תהליך קבלת החלטה של הריסת בתים של המחבלים", אמר הרב בן ישי.
"האם אתם יודעים שהבתים של הרוצחים של הילדים שלנו עדיין קיימים ועומדים? זה נקרא לזרז?", שאל אביה של רותי פוגל הי"ד. "הנושא של הריסת הבתים - המערכת המשפטים מעמידה את זה כעונש. הריסת בתים של מחבלים זה לא עונש! זו שלילת אחיזה בקרקע למי שרוצה לשלול מאיתנו את הזכות לחיות כאן. זה חשבון אמיתי של עם ישראל.
"זה לא עניין משפטי. ארבע שנים אחרי אנחנו עוד מדברים על לזרז את התהליך של הריסת בתים של מחבלים שרצחו משפחה שלימה? איך הגענו למצב הזה?".
שר החינוך וחבר הקבינט נפתלי בנט (הבית היהודי) הגיע גם הוא הערב למאהל המחאה של ראשי הרשויות ביו"ש. ״אל מול טרור ערבי פחדני קם גל של גבורה יהודית ומביס אותו", אמר בנט. "בכל מקום בו מגיע מחבל, קמים אזרחים להגן על אחיהם. חותרים למגע, ומחסלים את האויב.
''בקריה בתל אביב ובקרית ארבע, בפתח תקווה ובקריית גת - אנחנו רואים גבורה עצומה, אנחנו רואים רעות גדולה", הוסיף שר החינוך. ''כבר מאה ועשרים שנים מנסים כאן להרוג את היהודים. האויב משתנה אבל אנחנו נשארים פה, גדלים ובונים את הארץ שלנו.
"אנחנו עם הנצח, מרימים את הראש. גם הפעם הגבורה היהודית תנצח ותביס את האויב״, דברי בנט במאהל.
