קרס. פייסבוק
קרס. פייסבוקצילום: מרים אלסטר. פלאש 90

הנהלת בית החולים הדסה עין כרם הורתה לחברה המספקת לה שירותים להפסיק את העסקתו במוסד של עובד שהביע בעמוד הפייסבוק שלו דברי הזדהות עם מחבל.

בקול ישראל דווח כי האיש פרסם דברי תמיכה עם סובחי אבו ח'ליפא, שנורה למוות לאחר שדקר בדרך בר-לב בירושלים נער חרדי ופצע אותו בינוני.

משטרת עכו עצרה אתמול (שבת) לחקירה תושבת העיר בת 21 שהתבטאה ברשת האינטרנט כי בכוונתה להיות שאהידית. הצעירה נמצאת בחקירה ובתומה יגבשו החוקרים את החלטתם. 

בשבוע שעבר דווח כי עובדת בחברת פלאפון קיבלה מכתב פיטורים לאחר שפירסמה בעמוד הפייסבוק שלה תמונות של המחבל פאדי עלון, ולידן כתבה "שאהיד" ו"אהובי". עלון דקר נער בן 15 בירושלים ופצע אותו בינוני. הוא חוסל בידי שוטרים שהבחינו בו וסכין בידו.

העובדת החליפה את תמונת הפרופיל שלה בתמונה של המחבל ופירסמה סטטוס בו כתבה: "אהובי, אתה רחוק לי מהעיניים".

בעקבות זאת, סמנכ"ל משאבי אנוש בפלאפון, צביקה אברמוביץ', שלח מכתב לעובדי החברה, שבו כתב שהעובדת פוטרה מכיוון שסירבה לפניות חוזרות ונשנות מהנהלת החברה להסיר את התמונות מדף הפייסבוק.