
בעקבות ההידרדרות במצב הביטחוני פתח היום (רביעי) משרד החינוך ''קו פתוח" של השירות הפסיכולוגי ייעוצי לשם היוועצות.
הקו יעמוד לרשות תלמידים, מורים והורים בין השעות 08:00-22:00 ומספרו של הקו: 1800-222-003
משרד החינוך גיבש מתווה לצוותים החינוכיים הכולל כלים לניהול "רב שיח רגשי במצבים מורכבים" עם התלמידים, וממליץ לפתוח מדי יום את יום הלימודים בשיחות אקטואליה עם התלמידים כדי לאוורר רגשות.
מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן שלחה אמש אגרת למנהלי בתי הספר הכוללת התייחסות למענים שיש לתת לתלמידים על רקע המצב הביטחוני. בדבריה הדגישה המנכ"לית כי "באופן טבעי רצף אירועי הטרור מולידים תחושות רבות של מתח, חרדה, ערעור הביטחון האישי, כאב וכעס. מערכת החינוך מהווה עוגן מרכזי ומשענת רגשית בעבור התלמידים, ההורים והקהילה בעתות של משבר וחירום. לפיכך, ימים חשובים אלה מצריכים אותנו להתגייס ולסייע לתלמידים ולמורים לשמר, ככל שניתן, את חיי השגרה.
''הימים אף מחייבים אותנו להוביל תהליכים חינוכיים רחבים, אשר יסייעו לתלמידים להתמודד עם התחושות האישיות המלוות אותם וכן עם המידע הרב והמורכב, אשר הם צורכים מדי יום באמצעות ערוצי התקשורת השונים ובכלל זה הרשתות החברתיות, הכולל תמונות ותכנים שאינם מצונזרים".
כאמור, משרד החינוך ממליץ לפתוח מדי יום את יום הלימודים בשיחות אקטואליה עם התלמידים, לתת ביטוי לרגשות, לאוורר רגשות וכן למפות את העובדות מהאירועים המסוקרים, שכן לא פעם אלה רוויים בתוספות שגויות, אשר יוצרות ניפוח של ממדי המציאותיים.
נציין כי בהתאם להערכת המצב של המשרד לביטחון פנים וצה"ל מהיום, אין שינוי בהנחיות ואין מגבלות מיוחדות המתייחסות למערכת החינוך, לרבות הפעילות חוץ בית ספרית/טיולים.
''במקרים של יציאה לטיול, על בית הספר ליצור קשר עם חדר מצב טיולים בסמוך ולפני היציאה לפעילות. במקרים בהם בתי ספר החליטו לבטל את הטיולים בשל החשש הביטחוני, יש לעדכן את הלשכה לתיאום טיולים'', נמסר ממשרד החינוך.
