
במוצאי השבת הבאה יציינו בישראל 20 שנה לרצחו של ראש הממשלה לשעבר, יצחק רבין. רצח ראש הממשלה לשעבר שזעזעה רבים, יצויין בעצרת מיוחדת שתתקיים במוצאי השבת הבאה בכיכר מלכי ישראל שבתל אביב, מקום הרצח.
באותו הזמן ממש, היו אמורות לשחק שתי הקבוצות הבכירות של תל אביב, במסגרת המחזור התשיעי בליגת העל שבכדורגל, לא רחוק משם, באצטדיון בלומפילד.
משחק הכדורגל בין שתי התל אביביות, הוא ממשחקי הכדורגל הטעונים ביותר בכדורגל הישראלי. היריבות בין שני המועדונים הבכירים של תל אביב היא הרבה יותר מספורט, ובשל כך זהו אחד מהמשחקים המאובטחים ביותר בכדורגל הישראלי.
בהתייעצות של מנהלת ליגת העל בכדורגל עם גורמי משטרה ובתמיכת אוהדי כדורגל רבים, הוחלט להקדים את מועד קיום המשחק בין שני המועדונים הללו לשעה מוקדמת יותר באותו היום, זאת בשל קיום העצרת לזכרו של ראש הממשלה לשעבר, רבין.
הקדמת מועד המשחק היא הפעם השניה בה משנים את מועד משחק הדרבי הראשון לעונה, לאחר שהמשחק הוקדם מיום שני אל מוצאי השבת לאחר בקשת הקבוצה המכבית, זאת בשל משחקה בליגת האלופות ביום רביעי שלאחר מכן.
במנהלת אמרו כי "לאחר העפלתה של מכבי תל אביב לליגת האלופות ולאור ריבוי משחקיה, והרצון של מנהלת הליגות לכדורגל לסייע במפעל האירופאי החשוב ביותר ומתוך החשיבות הגדולה שהיא רואה בזה, החליטה המנהלת להיענות לבקשה ולרווח ככל הניתן את שיבוץ המשחקים, בדגש על המשחקים המתוכננים למחזורים הסמוכים למשחקיה במסגרת הבינלאומית וזאת בכדי לסייע לה ככל הניתן בהיערכות אופטימלית למשחקיה כנציגת ישראל".
לדברי המנהלת, "בהתאם לכך שובץ משחק הדרבי ליום שבת ה 31.10 כשביום רביעי שלאחר מכן תארח הקבוצה את פורטו במסגרת ליגת האלופות".
במנהלת אמרו כי בקשת הקדמת המשחק ושינוי השעה הגיעה מצד מארגני העצרת לזכרו של רה"מ לשעבר, "לאחר שיבוץ המשחק והתיאום מול כל הגורמים הרלוונטים, התקבלה במנהלת בקשה ממארגני העצרת להזיז את המשחק, כך שלא ישוחק במקביל לקיום העצרת".
"לאור הבקשות, התגייסה המנהלת ובתיאום עם כלל הגורמים (זכייני השידור ומועצת ההימורים) הקדימה את שעת המשחק ל-18:00 וכך האוהדים המעוניינים להגיע ולהשתתף בעצרת, יוכלו לעשות זאת".
ומה על האוהדים הדתיים ושומרי השבת? כנראה שבהם פחות מתחשבים