
תא לביא-גלעד באוניברסיטת תל אביב פנה במכתב לנשיא האוניברסיטה בדרישה להעלות את רמת האבטחה בכניסה.
יאן ביחדריכר, רכז קשרי חוץ בתא לביא-גלעד באוניברסיטת תל אביב, וסטודנט שנה שנייה למדעי המדינה, אומר לערוץ 7 כי רמת האבטחה באוניברסיטה מדאיגה סטודנטים רבים. "פנו אלינו סטודנטים מודאגים שרואים את רמת הבדיקה. אנחנו שמענו על סטודנטית ערביה מהאוניברסיטה העברית שביצעה פיגוע דקירה, ודרשנו כבר לפני תחילת שנת הלימודים להעלות את רמת הביטחון. יצרנו קשר עם הביטחון וביקשנו להחמיר את הבדיקה, אך כמעט שום דבר לא השתנה".
לדבריו לא ייתכן שכל אדם יוכל להיכנס בהצגת תעודת זהות בלבד, "בהתחלה התברר לנו שאין שום תכנית לעלות את רמת הביטחון והבידוק וכל סטודנט יוכל להיכנס עם תעודת זהות. שלחנו מכתב לנשיא האוניברסיטה וביקשנו להגביר את האבטחה, שיהיו גם מגנומטרים בכל שער, לצערנו זה לא בוצע, אמנם יש כביכול בדיקת תיקים, אבל לא יסודית. סטודנטים שפנו אלינו אמרו שהשומרים לא ממש מסתכלים. אני מכיר סטודנטים שהצליחו להיכנס עם אולר".
מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה לדברים, כי האוניברסיטה העלתה את רמת כוננות הביטחון בקמפוס כשבוע לפני פתיחת שנת הלימודים. סיורי הביטחון בתוך הקמפוס וסביבו תוגברו, ויחידת הביטחון ביצעה עיבוי במערך השמירה בשערים המרכזיים. על פי הנחיות משטרת ישראל הועלתה רמת הבידוק, כאשר כל אדם הרוצה להיכנס לשטחי האוניברסיטה, נבדק על ידי מגנומטר ידני וגם כבודתו נבדקת.