
ראש הממשלה הגיב אמש לסטטוס שפרסם חגי עמיר, אחיו של רוצח ראש הממשלה רבין, שהצהיר כי "יגיע הזמן שריבלין, יחד עם המדינה הציונית, צריכים לחלוף מהעולם".
"אני מגנה בכל תוקף את ההסתה שפרסם ברשת חגי עמיר נגד נשיא המדינה ראובן ריבלין", כתב בעמוד הפייסבוק שלו. "אני מוטרד גם מההסתה נגד אישי ציבור נוספים וכן מדברי ההסתה החמורים שפורסמו נגדי. שלא במפתיע, דברים אלה כמעט ולא זכו לסיקור תקשורתי. הסתה היא הסתה, בין אם היא באה מימין ובין אם היא באה משמאל".
נתניהו התייחס להסתה והשנאה ברשתות החברתיות, "ההסתה היא נגע מסוכן שאנחנו חייבים לעקור מהחברה הישראלית. היא מגיעה מימין ומשמאל, מבית ומחוץ - היא מסכנת את הדמוקרטיה שלנו". נתניהו הדגיש, בהתייחסות נוספת לחגי עמיר, כי "לרשתות החברתיות יתרונות רבים ותרומה משמעותית לחופש הביטוי ולחיזוק קולות שלא זכו בעבר לחשיפה. אך הן גם לפעמים משמשות חממה עבור קיצונים ההופכים את חופש הביטוי לחופש השיסוי".
