
השבוע התקיים אימון מקיף של כיתת הכוננות של הישוב קדומים שבחטמ"ר שומרון בבסיס האימונים של פיקוד המרכז באזור לכיש.
בית הספר להגנת ישובים אמון על הכשרת צוותי הכוננות של הישובים למתן מענה ראשוני לאיום עד הגעת כוחות הצבא לשטח. באימון שנערך, לקחו חלק כ-20 לוחמים מכיתת הכוננות של הישוב קדומים ובראשם הרבש"ץ, מיכאל שרון. כולם היו בעבר לוחמים בצה"ל, רכשו ניסיון מבצעי וכיום, בהדרכת הצבא, מגנים על הישוב שבו הם מתגוררים.
פיקוד המרכז הוא ליבת העשייה של בית הספר להגנ״ש ורוב האימונים מתבצעים בגזרת איו״ש בדגש על איום החדירה ליישוב. בית הספר מאמן לאורך כל השנה את כיתות הכוננות של היישובים באיו״ש וכיום ניתן לראות את שיתוף הפעולה המתקיים בין כוחות הצבא לבין כיתות הכוננות המצויות ברמת כשירות גבוהה ועם יכולות משמעויות למתן מענה ראשוני להסרת האיום.
בית הספר נמצא בקשר רציף עם קציני הגמ״ר של החטמ״רים ומאמן אותם בהתאם להערכת המצב, במבני בית הספר בבא״פ לכיש או ביישובים עצמם. האימון שבו התאמנה השבוע כיתת הכוננות של הישוב קדומים נגע במספר תחומים- כשירות לוחמה, כשירות ירי, סריקת רחוב לחיפוש האויב, כניסה למבנה על מנת להסיר את האיום וכו׳. כיתת הכוננות תרגלה את התרחישים השונים ובסוף האימון התבצע תרגיל מסכם ששילב את כלל מרכיבי הביטחון בישוב - כוחות הצבא, הרבש״ץ, כיתת הכוננות, צוותי הרפואה וצוותי חירום נוספים.
שרון, רבש״ץ הישוב קדומים זה 4 שנים ומדריך מטעם בית הספר להגנ"ש בבסיס אימונים פיקודי לכיש מספר, "האימונים כאן משדרגים את היכולת המבצעית שלנו במתן מענה ראשוני לאירועי פח״ע בישוב. האימונים מקצועיים מאוד ונעשים ע״י המדריכים הכי טובים שיש. האימונים מוכוונים לתרחישים שאנחנו באמת עלולים להיפגש איתם ובימים אלה החשיבות לעשות אימון כזה כפולה. ברגע שצוות הכוננות מוכן בצורה מקצועית לתת מענה ראשוני לאירוע זה אומר שהתושבים מוגנים. צוות כוננות מיומן, ממזער את היקף הנזק שהאויב יכול לגרום, ושיתוף פעולה כזה עם כוחות הצבא הוא הדרך הנכונה לשמירה על בטחון הישוב".
הרבש״ץ הוא גורם משפיע בהערכת המצב ובהעברת האינפורמציה מהשטח על בסיס הנסיון המצטבר והחיבור לישוב. שרון מתאר את רוח ההתנדבות בצוות הכוננות, "המוטיבציה של הלוחמים גבוהה מאוד, האבא עוזב הכל, יוצא מהבית והולך להסיר את האיום מהישוב. במקרים כאלה הלוחמים נמצאים בסיטואציה לא פשוטה של מעבר מאפס למאה וגם לכך בית הספר מכשיר אותם- הם עוברים שיעורים מיוחדים בהכנה מנטלית לאירוע. השנה, כל כיתות הכוננות ביהודה ושומרון עברו הכשרה בבא"פ לכיש, וניתן לראות כי הכיתות מאומנות ומקצועיות, דריכות ומוכנות לרגע האמת".
