בית הכנסת איילת השחר
בית הכנסת איילת השחרצילום: אלירן אהרון

בית משפט השלום בירושלים הורה על שחרורם של שני הנערים שנעצרו סמוך לכניסת השבת בחשד שהובילו גדר תיל לבית הכנסת איילת השחר בגבעת זאב.

המשטרה ביקשה להרחיקם לשלושים יום מגבעת זאב וכן שהשניים יפקידו סך של 1,500 ש"ח בקופת בית המשפט.

השופט איתן קראונהאוזר קיבל את טענותיו של עו"ד שלום בן שבת שייצג את השניים מטעם ארגון חוננו וקבע כי יורחקו מגבעת זאב ל-30 יום ובמידה ובית הכנסת יהרס קודם לכן יפקעו תנאי ההרחקה, וכן הורה על הפקדה בסך 400 ש''ח.

עו"ד שלום בן שבת שייצג את השניים מסר בתגובה, "כפי שצפוי היה, ביהמ"ש הורה על שחרורם של העצורים בתנאים מגבילים מינימאליים ומוטב היה לו משטרת ישראל היתה נמנעת ממעצר מיותר שכזה. חבל שבעת הזו שמשטרת ישראל מגייסת את שוטריה משלל המחוזות בכדי להחזיר את תחושת הביטחון האישי, היחידה הלאומנית של מחוז ש"י ממשיכה להתעסק בזוטות".

יש לציין כי בדיון שנערך אמש הודה נציג המשטרה כי השניים חשודים בקשירת קשר לביצוע עבירה של הפרת הסדר הציבורי, עבירה מסוג עוון ולא מסוג פשע כפי שפורט בבקשת המשטרה. על אף זאת ומבלי לתת החלטה מפורטת, האריכה השופטת אנה שניידר את מעצרם של השניים עד היום.

השניים נעצרו סמוך לכניסת השבת והוסעו ונחקרו תוך חילול שבת. משכך סירבו לשתף פעולה עם חקירתם ונמנעו לדבר כלל עם השוטרים.