
פקחי היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל פשטו היום (שני) בשיתוף עם משרד הבריאות ויחידות אכיפה נוספות, ובסיוע המשטרה, על שורת עסקים באזור מתחם התחנה המרכזית ורח' לוינסקי בתל אביב.
במהלך הפעילות נתפסו בעלי עסקים אשר הוצגו ככשרים באמצעות הצגת תעודה של הגוף המכנה את עצמו "משמר הקודש - שמן המשחה" אשר אינו מוסמך לתת הכשר על פי חוק.
כמו כן נתפסו בעלי עסקים אשר הציגו את המילה "כשר" על גבי שלט וכן באופנים שונים המנוגדים לחוק.
בפשיטה נתפסו גם משקאות חריפים אשר נשאו ציוני כשרות ומותגי מסחר מזויפים החשודים כמכילים אלכוהול ברמת מתנול גבוהה המזיקה לבריאות.
כנגד בעלי העסקים ננקטו אמצעים כחוק על ידי יחידות האכיפה השונות שהשתתפו במבצע, לרבות הטלת קנסות וכתבי אישום אשר יוגשו בקרוב.
ברבנות הראשית מציינים, "הציבור נקרא לבצע את רכישותיו אך ורק במקומות המושגחים ומפוקחים כחוק ובעלי תעודת הכשר בתוקף על מנת שלא להיכשל".
