
ביום שני האחרון הודיעה ראשת ממשלת פולין החדשה, ביאטה שידלו, על הרכב הממשלה שלה, וכבר עומד אחד המינויים המרכזיים תחת סערה.
אנטוני מציירביץ', מי שמונה להיות שר ההגנה החדש, נדרש על ידי מספר ארגונים יהודיים בעולם להתנצל מאחר ולדבריהם הוא התבטא בצורה אנטישמית.
לדברי "הליגה נגד השמצה" בשנת 2002, כאשר התארח מציירביץ' בתחנת הרדיו הקתולית המפורסמת בפולין "רדיו מריה", הוא נשאל על ידי אחד המאזינים מהי דעתו על "הפרוטוקלים של זקני ציון" בהם נטען כי ישנה קונספירציה יהודית להשתלט על העולם.
לטענת אנשי הליגה נגד השמצה, מציירביץ' אמר בשידור החי כי "קראתי את הפרוטוקולים ומצאתי אותם מעניינים מאוד. האותנטיות שלהם אומנם נתונה לויכוח, אבל הנסיון מלמד שישנן קבוצות כאלו בחוגים היהודיים".
דבריו של מציירביץ' עוררו סערה גדולה כבר באותם ימים וזכו לגינויים רבים, גם מצד ארגונים פולנים הפועלים נגד אנטישמיות וגזענות. הם האשימו אותו בהשתייכות לצד הימני קיצוני של הפוליטיקה הפולנית והעבירו ביקורת על דבריו השנויים במחלוקת. מציירביץ' גם נודע כבעל דעות לאומניות במיוחד וכמי שהיה מתנגד חריף לשלטון הקומוניסטי בפולין ולחם נגדו.
לאחרונה הוא גם האשים בגלוי את רוסיה באחריות להתרסקות המטוס הנשיאותי של נשיא פולין בקאטין בשנת 2010.
מציירביץ' עצמו, שאמור להיכנס לתפקיד בימים הקרובים, עדיין לא הגיב לאישומים נגדו על ההתבטאויות האנטישמיות ולדרישה להתנצל עליהן לפני כניסתו לתפקיד שר ההגנה.