נתניהו: האיחוד האירופי צריך להתביישלע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו מגיב מוושינגטון להחלטת אירופה לסמן מוצרים מישראל.

"החלטת האיחוד האירופי היא צביעות ומוסר כפול ומתייחסת רק לישראל ולא ל-200 סכסוכים אחרים ברחבי העולם", אמר נתניהו לפני פגישתו עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי.

הוא הבהיר כי החד צדדיות של אירופה אינה מקובלת על ישראל. "האיחוד האירופי החליט לסמן רק את ישראל, ואיננו מוכנים לקבל את העובדה שאירופה מסמנת את הצד המותקף במעשי טרור", אמר ראש הממשלה.

הוא ציין כי "כלכלת ישראל חזקה ותעמוד בכך, מי שייפגעו יהיו דווקא הפלסטינים שעובדים במפעלים הישראליים. האיחוד האירופי צריך להתבייש".

נזכיר כי האיחוד האירופי אישר הבוקר (רביעי) רשמית את ההנחיות החדשות לסימונם של מוצרים שיוצרו מעבר לקו הירוק.  האיחוד "אימץ הבוקר את ההודעה לגבי מקורם של מוצרים מהשטחים שישראל כובשת מאז 1967", נאמר בהודעה של בכיר בגוף האירופי.

לפי ההנחיות הללו, כל תוצרת מההתנחלויות בבקעת הירדן והגולן שסומנה עד עכשיו כ"תוצרת ישראלית" בתווית המוצר, מעתה תהיה מסומנת תחת התיוג - "תוצרת מההתנחלויות".