ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פתח בצהרים (ראשון) את ישיבת הממשלה השבועית בקריאה למנהיגי העולם לגנות גם את הטרור המופעל נגד מדינת ישראל.
נתניהו ציין, "המחבל השפל שרצח ביום שישי האחרון את יעקב ונתנאל ליטמן זיכרונם לברכה, אב ובנו, נתפס על ידי כוחות הביטחון, הוא שייך לג'יהאד האיסלאמי. אמש שוחחתי עם הרעייה והאם נועה, אמרתי לה שהעם כולו דואב את האסון הכפול והנורא שלה ושל ילדיה. אנחנו נמצה את הדין עם המרצח ונמשיך להילחם בטרור בחורמה".
לדבריו, "שעות ספורות לאחר שהרצח בעותניאל בוצע, יצאו מחבלים למתקפת טרור אכזרית בפאריס ורצחו חפים מפשע. בישראל, כמו בצרפת, טרור הוא טרור, ומה שעומד מאחוריו זה האיסלאם הקיצוני והרצון שלו להשמיד את קורבנותיו. הגיע הזמן שהעולם יתעורר ויתאחד כדי להביס את הטרור".
"הגיע הזמן שמדינות יגנו את הטרור נגדנו באותה מידה שהן מגנות את הטרור בכל מקום אחר בעולם", דרש נתניהו. "ראוי שאבו מאזן, שגינה אתמול את הפיגוע בצרפת, יגנה את הטרור האכזרי נגד חפים מפשע בישראל ויילחם בהסתה שמניעה אותו".
נתניהו הוסיף, "ראוי שנזכור – אנחנו לא אשמים בטרור שמופנה כלפינו, כשם שהצרפתים לא אשמים בטרור שמופנה כלפיהם. בטרור אשמים הטרוריסטים. לא השטחים, לא ההתנחלויות ולא שום גורם אחר – אלא הרצון להשמיד אותנו הוא שמקיים את הסכסוך והוא המניע את התוקפנות הרצחנית נגדנו".
שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, אמר לפני ישיבת הממשלה, "אנחנו היינו עדים בסוף השבוע לטרור הברברי הרצחני, שהכה בצרפת, וליבנו עם העם הצרפתי, אבל זו עוד תזכורת למה שהם רוצים לעשות לכולנו, גם לנו כאן בישראל. יש זרם עכור של איסלאם קיצוני עם מיליוני תומכים מאחוריו, שרוצה להרוג את כל מי שלא מוסלמי, ודאי את היהודים ואת מדינת היהודים".
לדבריו, "זו תזכורת כואבת גם לנו עם מי יש לנו עסק, ולמה באמת צריך לפעמים לנקוט בצעדים קיצוניים, כמו הריסת בתים וצעדים נוספים, כדי לרסן את החיה המשתוללת הזאת. להערכתי גם באירופה יבינו, שלא תהיה להם ברירה, ולפעמים צריך לנקוט בצעדים קיצוניים. לפעמים צריך להיכנס מודיעינית גם לחזקת הפרט, כדי לקבל הכרעה ולסכל מראש מעשים כאלה. ישראל נמצאת בשת"פ מודיעיני מעולה עם הצרפתים, ואנחנו מסייעים להם מודיעינית".
