
המתמודד לתפקיד המועמד הרפובליקני לנשיאות, מרקו רוביו, מצהיר כי המאבק של ישראל נגד הטרור, הוא בדיוק אותו מאבק שבפניו עומדות ארה"ב ומדינות אירופה.
בכנס תמיכה בישראל שהתקיים במיאמי, אמר הסנאטור מפלורידה כי "האיום על ירושלים ותל אביב שווה בדיוק לאיומים על פריז, לונדון או ניו יורק".
האירוע, שהתקיים תחת הכותרת "לעולם לא עוד", ביוזמת ארגונים יהודיים מרכזיים במיאמי, עסק בניסיונות להביא את גל הטרור בישראל למודעות גבוהה יותר בארה"ב.
רוביו לא היה לבדו בכנס, והצטרפו אליו חברים מהקונגרס ומהסנאט המייצגים את פלורידה, גם מן הצד הדמוקרטי.
הסנאטור הרפובליקני נחשב לאחד מהתומכים המובהקים של ישראל במירוץ לראשות המפלגה הרפובליקנית.
לפני שנתיים הוא ביקר בישראל, ונועד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. במהלך המאבק נגד הגרעין האיראני, הוא ביקר בחריפות את התנהלותו של הנשיא אובמה, והאשים אותו בחוסר תמיכה בישראל.
רוביו טען אז כי "מדיניות החוץ של הנשיא אובמה מתייחסת אל משטר האייתוללות באיראן בצורה יפה יותר מאשר לראש הממשלה הישראלי".
