
כתב אישום הוגש הבוקר (חמישי) נגד המחבל בן ה- 14 וחצי מבית חנינא שדקר מאבטח ברכבת הקלה, בגין נסיון רצח והחזקת סכין.
המחבל הקטין מואשם כי לפני כשבועיים וחצי החליט לבצע פיגוע דקירה כנקמה על מותו של קרוב משפחתו שנורה למוות בעת שביצע פיגוע חבלני.
לצורך כך יצא המחבל בבוקר לבית הספר כשהוא מצויד בסכין מטבח, שם פגש קרוב משפחה בן 11 וחצי אף הוא תלמיד בבית הספר. השניים החליטו כי לא ילכו באותו יום לבית הספר והמחבל הציע לקרוב משפחתו להצטרף אליו לביצוע פיגוע דקירה רצחני נגד יהודים - והאחרון הסכים.
השניים נסעו באוטובוס לעבר שער שכם ונכנסו לעיר העתיקה. שם החליטו כי ידקרו את קורבנותיהם ביחד באמצעות שני כלי תקיפה חדים – סכין וכלי נוסף. מאחר שהיה בידם סכום קטן של כסף בלבד ומאחר שסברו כי בשל גילם לא ימכרו להם סכין, רכשו השניים מספריים חדים.
לאחר מכן חיפשו השניים אחר חייל יהודי בכדי לדקרו למוות, אך מאחר שנקרו על דרכם קבוצות של מספר חיילים יחדיו והם הניחו כי לא יצליחו להוציא את תוכניתם אל הפועל נגד מספר חיילים, החליטו השניים לדקור יהודים בתוך הרכבת הקלה.
בסמוך לשעה 12:00 נכנסו השניים בתחנת שער שכם לתוך קרון הרכבת הקלה, שם תרו אחר קורבנות פוטנציאלים. באחת התחנות יצאו השניים מהקרון ונכנסו לקרון השני, שם התקדמו עד קצהו האחורי והתיישבו זה לצד זה. זמן קצר אחר כך נכנס לקרון מאבטח של הרכבת הקלה ונעמד לידם. השניים החליטו לדקור למוות את המאבטח ולאחר מכן לדקור נוסעים נוספים, זאת בכדי שהמאבטח לא יירה בהם ויסכל את תוכניתם.
כאשר הרכבת הקלה נכנסה לתוך שכונת שועפט, אמר המחבל לקרוב משפחתו כי זו העת לבצע את הפיגוע. המחבל קם ממקומו כאשר הסכין שלופה בידו הימנית ודקר באמצעותה את המאבטח בחזהו במטרה לרוצחו כשקרוב משפחתו מצטרף אליו ודוקר את המאבטח בראשו במספרים. כתוצאה מכך התפתח מאבק בין השניים למאבטח כשהם מנסים שוב ושוב לדקור את המאבטח בראשו, שעה שהמאבטח נאבק במחבל.
בשלב מסוים הצליח המאבטח לסגת מעט לאחור ולשלוף את אקדחו. המאבטח כיוון את אקדחו לעבר השניים וקרא להם להשליך את כלי התקיפה שבידיהם. קרוב המשפחה לא שעה לקריאתו של המאבטח וניסה לשוב ולדקרו. בתגובה לכך ירה המאבטח שתי יריות באזור בטנו.
הפרקליטות מבקשת לעצור את המחבל הקטין עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
