הדר בוכריס בת ה-21 שנרצחה היום (א') בצומת גוש עציון למדה במדרשת זהר בבת עין. בנות המדרשה התכנסו הערב ואחר כך יצאו עם תושבי היישוב לצומת הגוש.
הלווייתה של הדר תיערך היום (שני) בשעה 15:00 בהר המנוחות בירושלים.
איילה ארץ הצבי, מורתה לתיאטרון של הדר באולפנת נוב ברמת הגולן סיפרה, "הדר הייתה תלמידה שלנו באולפנה ובוגרת של מגמת תיאטרון. היא הייתה ילדה מקסימה, מאירת פנים, צדיקה אמיתית ומעין פסיכולוגית לחברותיה, שיכלו לפנות אליה עם שיחות עד אמצע הלילה. היא הייתה מאוד מוכשרת בתחום התיאטרון גם בצד הדרמטי וגם בקומי. כשלא היו אנרגיות בקבוצה היא תמיד הצליחה לעורר את כולם".
חברת הכנסת ציפי לבני כתבה בפייסבוק, "הלב כואב על הדר בוכריס הצעירה שנרצחה היום בטרמפיאדה בגוש עציון. בפורום הביטחון הבינלאומי בקנדה, שם פגשתי את שר ההגנה הקנדי החדש, שיתפתי את המשתתפים במאבק הבלתי פוסק של ישראל בטרור. לעולם לא נתפשר על ביטחון ישראל, לעולם לא נקבל כל הצדקה לטרור. יהי זכרה ברוך".
ד"ר עופר מרין מנהל יחידת הטראומה של בית החולים שערי צדק מסר לאחר הפיגוע כי "הפצועה הגיעה לבית החולים, מדובר בבחורה צעירה שנדקרה מספר רב של דקירות גם בראש וגם באזור הלב והחזה. הצעירה הגיע ללא רוח חיים במצב אנוש, ללא לחץ דם וללא נשימה. ביצענו מספר ניסיונות החייאה ובסופם נאלצנו לקבוע את מותה".
בשעות הערב חסמו תושבים מספר צמתים סביב העיר חברון במחאה על הרצח.
חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי, תושבת גוש עציון, תעביר מחר (שני) את לשכתה הפרלמנטרית לצומת גוש עציון, זאת בעקבות המצב הביטחוני.
"בתור אזרחית המדינה וכתושבת גוש עציון, אני דורשת ממשלת ישראל לצאת במצע 'חומת מגן 2' בחברון וסביבותיה. זהו קן הצרעות הגדול ויש למגר אותו. החלטתי להעביר את לשכתי לצומת גוש עציון נועדה גם לאותת לראש הממשלה שדווקא לאור ההסלמה יש להחיל ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון ולהתחיל בגוש עציון", הסבירה.
