
דני איילון, מייסד ארגון ההסברה "האמת על ישראל" ולשעבר שגריר ישראל בארצות הברית, מקווה שגל הטרור הנוכחי באירופה יוריד מסדר היום העולמי את סימון מוצרי ההתנחלויות.
"היום מדינות באירופה מתחילות לשאול שאלות. ההונגרים והפולנים שואלים 'עם איזה שטויות אנחנו מתעסקים כשהאיומים האמיתיים נמצאים כאן בפתחנו?'.
"אני מקווה שנושא הכיבוש וההתנחלויות יעלם אט אט מסדר היום, שיבינו שזה לא רק קצה של איום גדול על אירופה, אלא שישראל היא השותף הנאמן שלהם בביטחון ובעתיד של המערב. זה יקרה לאט לאט בתהליך פנימי טבעי", הוא מעריך.
לדברי איילון, ישראל צריכה לתת לאירופאים להגיע למסקנות לבד, "אנחנו צריכים לנהוג בזהירות, התגובה של ראש הממשלה מיד אחרי מתקפת הטרור בפריז היתה מאוד מדודה, הוא הביע סולידריות והציע את העזרה של ישראל, אבל הוא לא קשר בין הטרור שלנו לטרור שלהם, כי זה רק ירגיז אותם.
"אנחנו צריכים לתת להם להגיע למסקנות לבד, להבין דבר מתוך דבר. כמובן שבשיחות רקע צריכים להסביר שהטרור הוא טרור ומה שהתחיל בטרור פלשתיני מסתיים בטרור נגד כל העולם. כשהפלשתינים חטפו מטוסים שלנו בסוף שנות ה-60' זה התחיל במטוסי אל-על והסתיים בחברות אחרות. כך קרה גם עם טרור המתאבדים אבל את כל זה צריך לתת להם להבין לבד ולא לבוא ולומר 'אמרנו לכם', כי זה ירגיז אותם".