מכבי ת"א כבר עם העיניים למשחק החוץ הקשה במלאגה ביורוליג, אבל הערב (ראשון) היא פשוט טיילה בהיכל מנורה-מבטחים מול מכבי חיפה והביסה אותה 63-103 במשחק במסגרת המחזור ה-8 בליגת העל בכדורסל, בדרך לניצחון ליגה שלישי ברציפות.

לצהובים זה היה מבחן לא פשוט, בלי יוגב אוחיון ודווין סמית', כשגם ארינזה אונואקו לא נרשם בטופס. מצד שני מתברר אם זה אכן היה מבחן, מכבי ת"א צלחה אותו בהצלחה מרשימה.

דגן יבזורי הפציע בחמישיה ולא איכזב. מכבי ת"א עלתה ליתרון מהיר 4-14, והמשיכה במטווח. אמנם היו דקות צמודות, אבל המאמן החדש, ז'אן טבק השתדל לערוך ניסוי כלים לכל השחקנים, והרבע הראשון הסתיים ביתרון 24-30 לצהובים.

ברבע השני, לראשונה העונה, טיילור רוצ'סטי וג'ורדן פארמר יחד על המגרש, הובילו את מכבי ת"א לריסוק היריבה. ריצה של 2-15, והגנת ברזל, מול ניסיונות מענה חלושים של הירוקים, הורידו את המארחים למחצית ביתרון 35-51.

ומכאן הפך המשחק לחד צדדי. דגן יבזורי ואיתי שגב צברו דקות חשובות ואולי ישתמשו בהם יותר באירופה, גיא פניני ובראיין רנדל נתנו משחק מצויין, ובעצם כולם היו טובים, כשמעליהם מנצח על המשחק ג'ורדן פארמר שהרוויח את אמון המאמן לקראת המשחקים הבאים.

ביום חמישי זה יהיה קשה הרבה יותר, אבל הצהובים מקווים שזה גם יסתיים אחרת, ממרבית המשחקים האחרונים והמאכזבים בעונה האירופית שלהם.

למכבי ת"א קלעו: פארמר 18 (7 אסיסטים), פניני 15, רנדל 13 (6 ריבאונדים), לנדסברג 11, שגב 9 (4 חטיפות), בנדר 9, רוצ'סטי 9, אופייבו 7, יבזורי 6, אמבקווה 4 (3 חסימות), זוסמן 2.

למכבי חיפה הירבו לקלוע: צ'וברביץ' 14, בלייזר 10, ורגאס 8.

במשחק נוסף, ניצחה מכבי ראשל"צ את עירוני נס ציונה 65-68. בראשון חסר כריס רייט שהיה חולה, וגם נס ציונה שיחקה ללא טל דן הפצוע.

ראשל"צ פתחה מצויין את הרבע הראשון, וכל השחקנים תרמו למאמץ הקבוצתי, כשהרבע מסתיים ביתרון ברור 8-18.

שרון דרוקר שלח למגרש חמישייה ישראלית והפער המשיך לעלות, כשראשון בורחת ליתרון 13-27. מונרו וליונס הגדילו את הפער ל-16 נקודות, אבל יובל נעימי והזרים הצליחו לצמק מעט, ובמחצית ירדו הקבוצות, כשראשל"צ מובילה 22-35.

ברבע השלישי נס ציונה בעיקר רצה אחרי ראשל"צ, וצימקה מעט את ההפרש, אבל יובל נעימי ודיימון סימפסון הצליחו לצמק ל-9 יתרון, 41-52.

שחקני ראשל"צ חוגגים ניצחון על נס ציונה                צילום: אודליה מטרי, מכבי ראשל"צ

אבל המשחק עוד לא נגמר. נס ציונה המשיכה לחפור, עם עוד סלים, ועם יובל נעימי, שהצליח לצמק עד ל-2 הפרש, רגע לפני הסיום 65-67, אבל מונרו קלע אחת מהעונשין וקבע את תוצאת המשחק.

לראשל"צ קלעו: מונרו 25 (14 ריבאונדים, 5 אסיסטים), ליונס 12, גוט 8, חנוכי 7, דאוסון 5, זלמנסון 4, אוסבי 4, יאנגר 3.

לנס ציונה הירבו לקלוע: נעימי 21, סימפסון 16 (16 ריבאונדים), אסקה 16 (8 ריבאונדים), סקוור 6.