
בית משפט השלום הוציא הערב (שלישי) צו לבקשת המשטרה האוסר על קיום הרצאה של ארגון השמאל הקיצוני "שוברים שתיקה" בפאב בבאר שבע.
צו בית המשפט הגיע לאחר שלפני כיומיים עצרה המשטרה צעיר בן 27, תושב באר שבע, בחשד שאיים על בעל המועדון שבו הייתה אמורה להתקיים ההרצאה.
בנוסף, פרסם ארגון יהודי לא מזוהה בעמוד הפייסבוק שלו קריאה לכל פעיליו להגיע אל המועדון ולהפריע לקיום ההרצאה כמתוכנן. "הבוגדים מגיעים לבאר שבע וגם אנחנו!", נכתב בהודעת הארגון. "בפאב 'עשן הזמן' תתקיים הרצאה של שוברים שתיקה, המסיתים נגד חיילי צה"ל ומדינת ישראל. אנחנו נהיה שם ונסכל להם את התוכניות".
ב"שוברים שתיקה" הגיבו "פירסומים של גורמי ימין הובילו למתקפת רשת נגד האירוע ונגד החיילים ששברו שתיקה, שהובילה לתקיפות, איומים וקללות ועד לקריאות לפגיעה בחיילים ובבעלי המקום".
"בעקבות האיומים המפורשים הגשנו תלונה למשטרה ואנחנו מצפים שזו תפעל כנגד המסיתים והמאיימים. אבל יותר חשוב מזה - אנחנו נמשיך לדבר ולספר על מה עשינו בשטחים כחיילים, אל מול כל האיומים וניסיונות ההפחדה של הימין".
נציין כי "שוברים שתיקה" עוסק בעיקר באיסוף והפצת עדויות נגד חיילי צה"ל המוצבים במחסומים ברחבי יהודה והשומרון.