
כשהם במרחק של שתי נקודות מהשניה בטבלה, וכשמולה ניצבת יריבה במשבר, בבית"ר חלמו על ניצחון הערב (מוצאי שבת) במשחקם מול מכבי פתח תקווה במסגרת המחזור השניים עשר בליגת העל שבכדורגל.
חלומות לחוד ומציאות לחוד. הירושלמים היו כבויים ואיפשרו ליריבה מפתח תקווה לצאת מהמשבר שלה עם ניצחון גדול, 0:2.
למעשה, ניצחונם של הכחולים מפתח תקווה הינו הניצחון הראשון שלהם על הירושלמים מזה 9 שנים, וכעת נמצאים הם צמודים לירושלמים, עם 2 נקודות פחות.
10,000 אוהדים עשו את דרכם אל אצטדיון המושבה בפתח תקווה בכדי לחזות במשחק בין שתי הקבוצות שהיריבות ביניהן תמיד מעניינת, ובייחוד כששתיהן נמצאות בחלק העליון של הטבלה.
הירושלמים פתחו את המשחק היטב אך צחי גיגי, שוער הכחולים עמד היטב בלחץ הבית"רי ומנע מאלה לכבוש. ממש על סף הירידה למחצית, עידן שמש כבש לזכות המארחים ושלח את הירושלמים עם אכזבה אל חדר ההלבשה.
אל המחצית השניה עלתה ירושלים נחושה הרבה יותר, אך ככל שהדקות עברו והתקרבו אל סיומן, הלכו אלה והרימו ידיים, הן מחמת חוסר האמונה והן מחמת העייפות. המקומיים ניצלו זאת בכדי לכבוש שער נוסף בדקה ה-89, שקבע את תוצאת הסיום, 0:2 לקבוצה ממלאבס.
כאמור, בית"ר נעצרים אחרי ארבעה ניצחונות בעוד שהכחולים מפתח תקווה רושמים כבר ניצחון שני ברציפות.
קבוצה נוספת ששיחקה הערב במסגרת המחזור השניים עשר בליגת העל שבכדורגל וניצחה גם היא בפעם השניה ברציפות, היא לא אחרת מאשר מכבי חיפה.
הירוקים שבאו אחרי ניצחון גדול על היריבה בתחתית הפועל תל אביב בדמות שלושה שערים במחזור הקודם, גברו הערב על יריבה נוספת מתחתית טבלת ליגת העל שבכדורגל, האחרונה שבטבלה, מכבי נתניה.
הירוקים ניצחו משער בדקה ה-86 אותו כבש יוסי בניון, שנכנס ארבע דקות לפני כן, וניצחון זה מעלה אותם אל המקום השמיני בטבלה. האם עכשיו כשהלחץ נרגע מעט בחיפה, יתחילו שם לראות תוצאות טובות יותר? ימים יגידו.
יתר תוצאות המשחקים שהתקיימו הערב במסגרת המחזור ה-12: הפועל רעננה - הפועל חיפה 2:2, קריית שמונה - בני סכנין 2:0.