
שר הרווחה והשירותים החברתיים, ח''כ חיים כץ (ליכוד), הודיע בצהריים (שני) באופן רשמי על החלטתו להתמודד על ראשות מרכז המפלגה.
הדיווחים לפיהם בכוונתו של כץ להתמודד זרמו כבר מסוף השבוע, אך רק היום הודיע על כך כץ באופן רשמי.
בהודעה שפרסם טען כץ כי בהחלטתו הוא "נענה לפניות של רבים וטובים בתנועת הליכוד בהם שרים, חברי כנסת, ראשי ערים וראשי סניפים ברחבי הארץ".
לדבריו, "תנועת הליכוד חייבת יציבות לצד שינויים מתבקשים בחוקת המפלגה. חברי המרכז חייבים להמשיך להוביל את התנועה ולהוות חלק מרכזי בתהליך קבלת ההחלטות".
"מרכז הליכוד הוא לב ליבה של התנועה וחברי המרכז הם הכח המוביל אותנו להצלחות", הדגיש כץ, "בכוונתי לתרום מניסיוני ומיכולותיי לחיזוקה של התנועה".
שר המדע אופיר אקוניס פרסם הודעת תמיכה ראשונה במועמדות השר כץ, "שורה של מועמדים ראויים ומוכשרים הציגו את מועמדותם לתפקיד יו"ר המרכז. אין לי ספק שכל אחת ואחד יוכל למלא את התפקיד. אני מאמין, שמביניהם, שר הרווחה חיים כץ יעשה זאת באופן המיטבי ביותר ויוביל את מרכז הליכוד כראוי, עם ניסיון רב ושיקול דעת, כשטובת הליכוד עומדת בראש סדר העדיפויות שלו".
גם יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, ח"כ דודי אמסלם, הודיע כי בכוונתו להתמודד על התפקיד יו"ר מרכז הליכוד, שהתפנה עקב מינויו של דני דנון לשגריר ישראל באו"ם.
