פתיחת התערוכה
פתיחת התערוכהצילום: דוברות הכנסת

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין השתתף היום (שני) בפתיחת תערוכה חדשה "תקווה בת שנות אלפיים: הקשר בין עם ישראל וארץ מולדתו" – שתוצב בכנסת בשבועות הקרובים בחלק המזרחי של טרקלין שאגאל.

התערוכה היא ביוזמת מרכז שמעון ויזנטל בארה"ב בשיתוף ממשלות ישראל, קנדה, ארה״ב וארגון אונסק״ו. בתערוכה 25 פאנלים המציגים את הקשר של עם ישראל לארץ ישראל במשך למעלה מ-3,000 שנה באמצעות סקירה ותמונות של התקופות השונות בהיסטוריה העולמית והיהודית.

התערוכה הוצגה לראשונה באו״ם ביום השנה הבינלאומי לזיכרון השואה ומאז הוצגה בטוקיו, בקונגרס האמריקאי בוושינגטון ומהשבוע תוצג גם ברומא. באירוע היום נכחה שגרירת קנדה בישראל ויויאן ברקוביצ'י, עוזר מנכ"ל התרבות באונסק"ו פרנצ'סקו בנדרין והמשנה לדיקן מרכז שמעון ויזנטל הרב אברהם קופר.

יו"ר הכנסת אדלשטיין אמר בפתיחת התערוכה: "תודה מקרב לב לכל העוסקים במלאכת התערוכה, הפורסת תמונה מרהיבה ומיוחדת של עם מרהיב ומיוחד במינו, מעלה על נס אישים ואירועי מפתח בתולדותינו וממחישה את הזיקה בין העם היהודי למולדתו. הקשר הזה הוא פלאי בכל קנה מידה. אימפריות ואומות נעלמו, ועם ישראל לא רק נותר על במת ההיסטוריה אלא אף חידש את חייו על אדמתו".

עוזר מנכ"ל התרבות באונסק"ו פרנצ'סקו בנדרין הדגיש כי "התערוכה הזו היא התשובה לכל אלה שמנסים להכחיש את העבר ולהציג את ההיסטוריה בצורה מעוותת. תפקידה של אונסק"ו הוא ל'האיר' על התרבויות השונות והתערוכה הזו עוזרת להראות את הקשר של העם הזה למדינה הזו במשך אלפי שנים, דבר שמסייע להילחם באנטישמיות ובבורות".

שגרירת קנדה בישראל ויויאן ברקוביצ'י הסבירה: "הרבה אנשים בעולם רואים קשר בין מלחמת העולם השנייה והשואה לכך שמדינת ישראל קמה, כאילו היא ניתנה לעם היהודי בעקבות מה שעבר. התערוכה הזו מראה על הקשר בין אלפי השנים בין העם לאדמה, עונה לכל הדעות האנטישמיות וזו עובדה שאני מקווה שלא תישכח במהרה".

המשנה לדיקן מרכז שמעון ויזנטל, הרב אברהם קופר, הוסיף כי "העם היהודי מותקף במשך שנים באמצעות גורמים אנטישמיים על הזכות למדינת ישראל, ובאמצעות התערוכה הזו אנחנו נותנים מענה לכל הטענות וזכותנו למדינת ישראל. התערוכה הזו מציגה את המסע המופלא של עמנו למולדת שלו".