
בעקבות פניית החירום של פורום ''מוכר שאינו רשמי'' (המאגד מוסדות החינוך המוכרים שאינם רשמיים) על אפלייה חמורה בתקצוב מוסדותיהם, תקיים ועדת החינוך של הכנסת דיון באפליה התקציבית.
מוקדם יותר פנה ח"כ אליעזר מנחם מוזס ליו"ר ועדת החינוך וכתב כי לפי המידע שהועבר לידיו, התקציב שהמדינה משקיעה בילדי המוכש"ר הוא פחות בהשוואה לתקציב כל ילד אחר במערכת החינוך.
"כיום יש 35,000 תלמידים חרדים שבתי הספר שלהם הינם חלק מהמוכש"ר והם עומדים על סף קריסה תקציבית, בשל פגיעת משרד החינוך בהם בקדנציה הקודמת".
מוזס טען, "בתי הספר הכנסייתיים ששייכים גם הם למוכש"ר שבתו וקיבלו תקציב של חמישים מיליון שקל כפיצוי על השחיקה של השנים האחרונות. התקציב הוקצה רק לבי"ס אלו למרות שהחסר התקציבי זהה גם בשאר בתי הספר וכך נוצרה אפליה נוספת בין תלמיד במגזר החרדי מול תלמיד בבית ספר כנסייתי".
"יש צורך לקיים דיון בעניין על מנת ללמוד אותו ולנתח לעומק את התקציב האמיתי בו מתוקצב תלמיד בחינוך המוכר שאינו רשמי ולהתייחס לכל הסוגיות בנושא, גם לתקציב הכללי וגם להחלטה השרירותית בעניין העדפת תקציבית לבתי הספר הכנסייתיים בלבד". יו"ר ועדת החינוך נענה לפניית ח"כ מוזס והודיע לו כי הנחה את הנהלת וועדת החינוך לקבוע מועד לדיון.
דוד שרפר, מנהל פורום "מוכר שאינו רשמי" אמר כי ראוי שאנשי משרד החינוך יציגו לחברי הכנסת פעם אחת ולתמיד כיצד מתוקצב ילד חרדי במוכש"ר וכיצד מתוקצב ילד אחר הלומד במערכת החינוך. "האפליה תזעק לשמיים" אומר שרפר, "מדינת ישראל פוגעת באופן שיטתי דווקא בתקצוב חינוך ילדי האוכלוסיות אשר מצבם הכלכלי בכי רע והם חיים בפשטות ובקושי רב וכעת גם מביאים את מוסדות החינוך שלהם לקריסה".
פורום המוכר שאינו רשמי מאגד תחתיו עשרות מוסדות המשתייכים לחינוך המוגדר "המוכר שאינו רשמי". בכללם נמצאים 35 אלף תלמידים מהמגזר החרדי.