רוני אלשיך
רוני אלשיךצילום: משטרת ישראל

הראשונה הייתה פרישתו של מי שמילא את התפקיד בחודשים האחרונים, ניצב בנצי סאו, שאלשיך קיווה שיהיה מוכן להישאר כסגנו. סאו, שקיווה לקבל את תפקיד השוטר מספר 1 באופן קבוע, החליט לסיים את שירותו ולפשוט את המדים.

בנוסף לכך, עוד טרם כניסתו לתפקיד ביקש אלשיך ממפקד יחידת להב 433, ניצב רוני ריטמן, החשוד בהטרדות של נשים, לצאת לחופשה עד תום הבדיקה בעניינו.

מצב הניצבים בסגל הפיקוד של המפכ"ל החדש רעוע, ועל כן הוא יבקש תחילה ליצור סביבת עבודה נוחה מבחינתו. לשם כך ימונה ניצב זוהר דביר, מפקד המחוז הצפוני, כסגנו של אלשיך. על פי ההערכות, מפקד המחוז הדרומי יורם הלוי יעבור לפקד על מחוז ירושלים.

מי שעומד בראש המחוז הירושלמי כיום, ניצב משה אדרי, מועמד לעשות את הדרך לפיקוד על מחוז תל אביב, כששני התפקידים נחשבים כמקפצה לתפקיד המפכ"ל הבא.

עם זאת, עוד הרבה תקנים חסרים בכוורת של אלשיך: מפקדי מחוזות בצפון ובדרום, ואם יהיה שימוש בניצבים קיימים המכהנים בתפקידים אחרים, איוש של המקומות הפנויים. גם באגף החקירות יתפנו כמה תפקידים, ועל פי ההערכות מי שיזכו לקידום הם כמה סגני ניצבים שזוכים להערכה גדולה בתוך המשטרה, ויקבלו את ההזדמנות שיכולה להוביל אותם לתפקידים הבכירים ביותר בארגון.