
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ורעייתו נחמה הגיעו במוצאי שבת למופע של מקהלת הנערים תומאס ותזמורת הגוונדהאוס מלייפציג בבית האופרה בתל אביב, יחד עם נשיא גרמניה יואכים גאוק ובת זוגו דניאלה שאדט, אשר הגיעו לביקור רשמי בישראל.
בפתח האירוע נשאו שני הנשיאים ברכות קצרות לאחריהן החל המופע, במהלכו בוצעו חלקים מאורטוריית חג המולד של באך.
ביקורו של נשיא גרמניה בישראל מתקיים במסגרת ציון יובל שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל וגרמניה, ומחר עתיד הוא להתארח בבית הנשיא בירושלים לארוחת צהריים רשמית.
נשיא המדינה פתח את דבריו בהתייחסות למותו הפתאומי של יוסי שריד ז"ל ורק לאחר מכן המשיך בדבריו.
הנשיא ברך את נשיא גרמניה ורעייתו בביקורם הרשמי ואמר: "נראה, שאין מרתק וסימבולי יותר, מאשר לציין את חמישים השנים לכינון היחסים בין ישראל וגרמניה, בהאזנה למקהלת תומאס, ולתזמורת הגוונדהאוס, אשר הגיעו מליפציך, על מנת להנעים בנגינתם המופלאה, כאן בישראל. נגינתכם, כך נראה לי, מעידה יותר מכל כי למרות העבר הנורא, ואולי דווקא בגללו, אנחנו ממשיכים לחפש דרך לעתיד אחר, טוב יותר.
"הקשר בין גרמניה לישראל איננו פשוט ולעולם לא יהיה פשוט", אמר ריבלין. ''היחסים בינינו צריכים הרבה עזרה וחינוך להקשבה, ומוסיקה זו דרך נפלאה ללמד אותנו להאזין אחד לשני. ידידות האמת, בין העמים והמדינות שלנו יקרה לי ולאזרחי ישראל כולם".
הנשיא הדגיש כי ישראל יחד עם גרמניה חייבות לעמוד על המשמר כנגד אלה המאיימים לפגוע בחיי אזרחים מהמזרח התיכון ועד אירופה, על רקע דתי, בדרכי טרור. ״בימים אלה, בהם שוטפים טרור נפשע, אלימות, חוסר סובלנות ורדיפות על רקע דתי את אזרחי העולם מהמזרח התיכון ועד אירופה, אנו בישראל ובגרמניה מוכרחים לעמוד יחד. חובה עלינו, על כולנו להמשיך ולעמוד כחומה בצורה בפני כל אותן רוחות רעות המבקשות לעקור מן היסוד את הערכים המשותפים שלנו שבבסיסם ובראשם - כבוד האדם באשר הוא אדם".
נשיא גרמניה הודה לריבלין על דבריו, ״הערב אני איתכם, חוגג סיום לחגיגות שנת היובל לכינון יחסינו הדיפלומטים. זה התחיל גם במוזיקה, בברלין, וגם היום נסיים עם מוזיקה , זו של באך. אני מתאר לעצמי תמונה בראש- אתם יושבים כאן, והעם הגרמני מברך אתכם עם מוזיקה המתנגנת בכל העולם- מוזיקת חג המולד.
"אנחנו נהנים ממתנה זו, של מנדלסון, זה שהחזיר מוזיקה למודעות והעלה את באך מעל לפני השטח. כבוד הנשיא, ציינת את הקולות הצעירים ששרים מוזיקה וטקסטים מהתנ"ך, פעמים רבות מנוגנת מוזיקה זו, ואני מרגיש שעצם הבאת התזמורת לפה היא מתנה גם בשבילי״, הדגיש.
נשיא גרמניה המשיך ואמר: ״אנו מציינים את שנת היובל ליחסינו בזמנים לא שקטים. אני משוכנע שנכון להמשיך לחגוג, כי אנו זקוקים להבהיר מי אנחנו- אנחנו חיים בזמנים שאחרים מתאמצים להפיץ סכנות וחושבים על אופציות לעתיד. אנו זקוקים למוזיקה ואומנות שיפתחו דלתות מעבר לחשיבה. האנשים שמנסים להגן על עצמם ועל עמם זקוקים לקסם האומנות בחיפוש אחר השלום".
