ביצים
ביציםצילום: פלאש 90

במשרדי הבריאות והחקלאות מזהירים היום (רביעי) מפני תת-זן חדש של חיידק הסלמונלה, שאותר בישראל.

הציבור נקרא לשמור על כללי היגיינה והכנת מזון, ובמקביל הורחבה הבדיקה של מערך ייצור והפצת העופות והביצים, במטרה לאתר מקורות זיהום אפשריים.

התת-זן החדש נקרא אנטריטידיס A, ופרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מגדיר אותו כזן שגורם לתחלואה בהיקף גבוה יחסית, מעבר לעלייה בתחלואה בסלמונלה האופיינית לתקופה זו של השנה.

בממשלה לא קוראים לציבור להימנע ממזון מבושל כלשהו, אבל מבקשים להקפיד על מספר כללים:

• לבשל עוף, בשר בקר טחון וביצים באופן מלא, כדי להשמיד חיידקים;

• איסור על אכילת/שתיית מזון המכיל ביצים לא מבושלות, או חלב לא מפוסטר;
• לאחסן ביצים במקרר, ולצרוך אותן מיד לאחר ההכנה;

• לשטוף בסבון ומים ידיים, משטחי עבודה וכלים, שבאו במגע עם בשר לא מבושל מכל סוג;
• להשתמש במשטחים נפרדים להכנת בשר, ולהכנת מזונות אחרים;

• להקפיד באופן מיוחד כשמדובר במזון לתינוקות, קשישים או אנשים בעלי בעיה במערכת החיסונית, ולא לטפל בתינוקות במקביל לעבודה עם בשר לא מבושל.

מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר נדב גלאון, הסביר, "בישול מוצרים מן החי משמיד את חיידקי הסלמונלה, ויש להמשיך ולפעול בעניין זה על פי הנחיות משרד הבריאות, הן בצריכת המוצרים והן באופן הטיפול בהם. מאחר ויש חשש לסיכון מוגבר בביצים הנמכרות בפתח הדלת או ממכוניות, יש להקפיד על רכישת ביצים ברשתות השיווק, בחנויות ובמרכולים".