
חבר הכנסת מיקי זוהר (ליכוד) הניח על שולחן הכנסת הצעת חוק לחסימה אוטומטית של אתרי הימורים ותכנים פוגעניים באינטרנט.
על פי ההצעה, ספקיות האינטרנט יסננו את הגישה לתכנים פוגעניים אלה כברירת מחדל וללא עלות אלא אם כן בעל המנוי, שאינו קטין ביקש מהספק להימנע משירות הסינון.
עבור מנויים קיימים יופעל הסינון כברירת מחדל תוך שלושה חודשים מיום תחולת החוק.
כיום, שירות סינון אתרים בעלי תוכן פוגעני הוא בתשלום ומסופק רק לאזרחים המבקשים זאת. על פי הצעת חוק זו הסינון יהיה אוטומטי וללא עלות לכל אזרח.
בדברי ההסבר להצעה כתב ח"כ זוהר: "בעולם הלא וירטואלי החוק מגן על קטינים ומונע מהם כניסה לחנויות סקס ולמרכזי הימורים אבל כשמדובר באינטרנט ילדים חשופים לתכנים שלא מתאימים לגילם".
"האינטרנט הוא מקום ציבורי ולצד זכות וחופש הביטוי של כל אזרח מונחת זכות וחופש התנועה של ילדינו במרחב הציבורי מבלי להיתקל בתכנים שאינם מתאימים לגילם. הטלת האחריות על כל משתמש קצה, היא למעשה הפקרת רשות הרבים שבה חיים הילדים שלנו", הוסיף זוהר.
