
משרד החינוך יוציא לפעילויות הפגה כ-2500 תלמידים המתגוררים בישובים שנפגעו לאחרונה מגל הטרור.
פעילויות ההפגה, המיועדות לילדים ולנוער, החלו כבר במהלך חופשת החנוכה והן כוללות הצגות לילדים, קולנוע, סדנאות חווייתיות, כניסה לאתרי מורשת, מוזאונים שמורות הטבע והגנים הלאומיים.
במשרד החינוך מדגישים כי המטרה היא לאפשר לאותם תלמידים לצאת משגרת היום יום, המלווה במתחים ביטחוניים, וליהנות במגוון פעילויות חווייתיות וערכיות. הישובים שנפגעו בגל הטרור כוללים בין היתר: קריית ארבע, גוש עציון, דרום הר חברון והישוב היהודי בחברון.
כמו כן, השירות הפסיכולוגי ייעוצי במשרד החינוך תגבר לאחרונה את המענה של השירותים הפסיכולוגיים הניתנים לתלמידים ולהורים בישובים אלו, זאת כדי לאתר ולטפל במצוקות רגשיות.
במשרד החינוך מסבירים כי השר בנט שמרבה לסייר בשטח בתקופה האחרונה, עמד מקרוב על מצבם של הילדים והנוער ברשויות בהם מכה גל הטרור באופן תדיר, ונחשף למצוקות, לפחדים, ולרצון להתאוורר.
"האמירה שלנו היא לא רק במובן החינוכי, אלא גם במובן הערכי. ישנם מקומות שהאויב רואה ערך בפגיעה דווקא בהם - ואנחנו רואים ערך בסיוע דווקא להם. אלה הם תלמידים אמיצים, וזה המעט שמערכת החינוך יכולה לעשות עבורם", אמר בנט.
