
הרומן של דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו עובר לאקורדים צורמים: "חשבתי שזה קצת לא לעניין שהוא גינה את הדברים שלי בעניין המוסלמים, אבל אני בסדר עם זה", אמר הערב (חמישי) המועמד לראשות המפלגה הרפובליקנית בשיחה ברשת CNN.
"נתניהו לא התנער מהדברים שלי", הבהיר טראמפ, "אלא בחר לגנות אותם. זה היה מעניין".
טראמפ הוסיף כי הוא אינו חוזר בו מדבריו לפיהם צריך לאסור את כניסתם של מוסלמים לארה"ב. "אני לא מעוניין להיות פוליטקלי-קורקט. אני אומר את הדברים שהם נכונים מבחינתי. ארצות הברית נמצאת בבעיה, ואנשים חיים בפחד מהמתקפה הבאה".
כזכור, ביום חמישי ביטל טראמפ את ביקורו בישראל, ורמז שהעדיף לא להגיע כדי לא לעורר בעיות לראש הממשלה נתניהו.
באותה נשימה טען טראמפ שהוא אינו חושב שראש הממשלה הישראלי מסתייג באמת מההצהרות שלו נגד המוסלמים.
כזכור, הופעלו לחצים רבים על ראש הממשלה לבטל את הפגישה עם טראמפ בירושלים, ולשכתו אף פרסמה שהוא דוחה את הצהרת טראמפ נגד כניסת מוסלמים לארה"ב - באופן גורף.
אבל נתניהו סירב לבטל את הביקור והבהיר כי קיימת "מדיניות אחידה להסכים לבקשות לפגישה עם כל המועמדים לנשיאות ארה"ב משתי המפלגות שבאים לישראל".
הביטול, בסופו של דבר, בא מצד טראמפ ששוחח עם כתב ה"וול סטריט ג'ורנל" ואמר לו לגבי נתניהו, "הוא אמר שאינו מסכים איתי, אך אני בספק אם זו אכן דעתו".
בשיחה עם מקורביו אמר טראמפ גם כי הוא יודע שבישראל ציפו לביקורו, אבל הוא העדיף שלא לגרום למתיחות של נתניהו עם הממשל האמריקני שהסתייג נחרצות מדברי טראמפ נגד המוסלמים.
