נעדרים. גולדין ואורון
נעדרים. גולדין ואורוןבאדיבות המשפחה ודו"צ

בני משפחתו של הדר גולדין הי"ד, קצין סיירת גבעתי שנהרג במבצע צוק איתן, מצטרפים לקריאה הנחרצת והכואבת שהשמיעה היום (א') אמו של החייל הנעדר אורון שאול הי"ד, שגופתו וגופת הדר מוחזקות עדיין בידי החמאס ברצועת עזה.

״משפחת שאול ואנחנו, משפחתו של הדר גולדין ז״ל, מחכות מזה שנה וחצי לשובם של בנינו הביתה, והחמאס מייצר מניפולציות פסיכולוגיות על מנת לשבור את רוחנו", אמרו.

"הגיע הזמן שהמדינה לא תיכנע לדפוסי עבר, תציג עמדה תקיפה מול חמאס ותקבע היא את המחיר שחמאס ישלם על חטיפת חיילים", הוסיפו בני משפחת גולדין. "אסור למדינת ישראל לעשות שום מחוות הומניטריות ואחרות כלפי תושבי עזה, עד אשר יושבו הדר ואורון״.

מוקדם יותר היום כינסה אמו של אורון שאול, זהבה, מסיבת עיתונאים בביתה שבפוריה עילית, במטרה לקרוא לראש הממשלה נתניהו ולארגון החמאס בעזה להשיב את גופתו של אורון לקבורה בישראל.

"שנה וחצי לא קרה כלום. זה חייב להשתנות. זה מחייב שינוי בחשיבה או דורש פעולה", אמרה האם. ''אין לי שום ספק שצריך לחשוב שונה כדי שהבנים אורון והדר גולדין יחזרו הביתה".

היא פנתה לבכיר החמאס איסמעיל הנייה, "אני רוצה להאמין לך, הצג הוכחות מוצקות על מצבו של בני. ברגע שתציג זאת, נהפוך את המדינה ואת העולם כדי שהעסקה תצא לפועל. תחשוב על זה הנייה. אני חוזרת ודורשת מהמדינה שלי - החזירו את הבן שלי אורון, יחד עם הדר גולדין".

"שנה וחצי עברה מאז מבצע 'צוק איתן' חרף מאמצים שנעשו או שלא נעשו. בשורה התחתונה לא הגענו לתוצאה, אורון בני לא חזר הביתה כמתחייב וכמצופה. חשוב לי להדגיש שעד היום, אין לנו המשפחה כל מידע מוצק ומוכח שאורון בחיים או לא בחיים, פצוע או הרוג, אנחנו במצב של אי וודאות", כך זהבה שאול.