
צורית ירחי, דודתו של אחד העצורים על ידי השב"כ, תוקפת בראיון לערוץ 7 את יחסו של השב"כ לאחיינה העצור ומביעה את דאגתה לשלומו.
ירחי מדגישה כבר בתחילת הראיון כי אין לאחיינה שום קשר לפרשת הרצח בדומא, "אנחנו יודעים שהוא לא קשור בכלל לפרשה הזאת, לא הוגש שום אישום. הפרטים שידועים לנו, מרחיקים אותו מהפרשה. אנחנו מסרנו את כל הפרטים לעו"ד".
לדבריה, המשפחה חוששת לבריאותו של האחיין העצור, "במשפחה שלנו מאוד מודאגים, הוא עצור כבר שבועיים ולא היה לנו קשר איתו. לא נתנו לנו לראות אותו, אנחנו לא יודעים איפה הוא עצור, ומה מצב בריאותו".
"ידוע לנו שהוא נזקק לטיפול רפואי והשופט התיר לו להיפגש עם רופא", מציינת ירחי. "הוא התלונן על כאבים למרות שבוודאות הוא נכנס לשם בריא ושלם. לא נתנו לו להתייעץ עם עו"ד ואנחנו חוששים לשלומו. לקחו כאן בחור צעיר, נהדר וישר דרך, שלא מורגל בעניינים משפטיים, ועורכים לו חקירה ככל הידוע לנו חקירה קשה תוך מניעת שינה, אנחנו חוששים מאוד".
ירחי טוענת כי השב"כ לא מתנהג כך אפילו למחבלים, "ההורים הגיעו לבית משפט להארכת מעצר, לא נתנו להם לראות אותו. יש כאן התנהלות דורסנית כלפי בחור ישר דרך, שעמד להתגייס לצבא ועבד בשנה האחרונה בחקלאות ורעיית צאן. נתקו אותו בצורה אכזרית מהמשפחה בחנוכה. לא נתנו לו להתפלל או להדליק נרות חנוכה".
"יש כאן פגיעה בזכויות אדם", קובעת ירחי. "שר הביטחון אמר הבוקר שאין ראיות אז מדוע מחזיקים אותו בלי לפגוש עו"ד, מדוע אנחנו לא יודעים איפה הוא והאם הוא קיבל טיפול רפואי, זה עצוב. אנחנו יודעים שהיו אירועים שבהם מחבלים קיבלו יחס טוב יותר מהעצורים האלה".
לדבריה המאבק כאן הוא על צדק בסיסי, "גם אם הוא ישתחרר, אני לא אנוח ולא אשקוט עד שכל העצורים שמוחזקים בלי עו"ד ישתחררו. לא יכול להיות שתהיה מציאות כזאת, אדם שלא אשם בכלום, נעלם מביתו. אנחנו מתחילים לאבד את האמון שלנו בשב"כ וברשויות. ההורים מאוד מודאגים, הם יודעים איזה בחור חמד הם גידלו והם מחכים לשחרורו, הם מקווים שרוחו לא תישבר בחקירה ושלא יזיקו לו. הוא רוצה כמו כל אזרח בן 18 להתגייס לצה"ל. ואנחנו פונים מכאן לחברי הממשלה, הכנסת ומשרד המשפטים שלא יאפשרו לשב"כ לעשות כבתוך שלהם בשיטות דורסניות כנגד אנשים".
