נוימן. זכה בפרס אביר איכות השלטון
נוימן. זכה בפרס אביר איכות השלטוןצילום: באדיבות המצלם

יואל נוימן, תושב הישוב יצהר בשומרון, זכה הערב (רביעי) באות "אביר איכות השלטון" בקטגוריית מאבק חברתי ציבורי למען טוהר מידות, בטקס השנתי של התנועה לאיכות השלטון.

זאת בעקבות מעורבותו בחשיפת פרשת השחיתות בחברה המרכזית לפיתוח השומרון, פרשה שבעקבותיה אף סולק מחברותו בדירקטוריון החברה, לאחר שהגיש בנושא תביעה אזרחית.

כשנתקבלה ההודעה על זכייתו בפרס, פירסם יו"ר מועצת יש"ע לשעבר, דני דיין פוסט בפייסבוק בו כתב: "השבוע המלצתי על תושב יצהר יואל נוימן לקבלת פרס "אביר איכות השלטון" המוענק מידי שנה ע"י התנועה לאיכות השלטון".

"יואל הוא האיש שחשף את מעשי השחיתות החמורים בחברה המרכזית לפיתוח השומרון, נרדף בשל כך ע"י גורמים בעלי עוצמה רבה, הודח מדירקטוריון החברה (בו תרם מזמנו בהתנדבות) כדי ש-'לא יפריע', הוציא מכיסו סכומים אדירים מעל ומעבר ליכולתו הכספית ואף שקע בחובות בשל כך", כתב דיין.

הוא הוסיף כי "יואל נוימן הוא מקרה מובהק של לוחם צדק וחושף שחיתויות לשם שמיים, שמוכן להקריב למען טוהר המידות. הוא נזהר שלא לפגוע בשומרון ואת כל שעשה - עשה למען השומרון ולמען טוהר המידות גם יחד".