
מתנגדי חוק הגיוס צפויים היום (ג') בערב לקיים הפגנת מחאה בירושלים נגד מה שהם מכנים "הגיוס המואץ בקרב בחורי הציבור החרדי" בעקבות חוק הגיוס שאושר בכנסת לפני כחודש וחצי.
בהפגנה צפויים ליטול חלק אנשי ''העדה החרדית'' וחסידי הרב אוירבאך שהיו לחוד החנית במאבק נגד חקיקת חוק הגיוס ובמהלך החודשים האחרונים תקפו בחריפות את הנציגים החרדים.
גם בחסידות סאטמר יצאו ביממות האחרונות נגד חוק הגיוס. במודעות שהופצו מטעמם נאמר כי "אחינו כל בית ישראל נתונים בצרה גדולה, רעדה תאחז כל לב כאשר בימים אלו נתחדש שוב הגזירה האיומה של גיוס בני הישיבות, להכרית עולל מחוץ בחורים מרחובות, לקעקע ביצתן של הישיבות הקדושות ולהטיל בכפיה את עמלינו אלו הבנים לצבא הטמא ומטמא של מדינת הציונים, המיוסד על כפירה ומרידה בהשם ובתורתו הקדושה, והרשעים כים נגרש על עמך יערימו סוד, גזרו אומר לעקור יסודי התורה, להחריב להשחית ולחבל בכרם בית ישראל בעצת הבה נתחכמה, ולהפיל בחורי ישראל ברדת שחת בפח זו טמנו להם, היה לא תהיה".
במקביל, ביממה האחרונה מופצות מודעות בירושלים בגנות המתגייסים החרדיים שכונו בכינויי גנאי והוצגו כ'כבשה שחורה' שלא חונכה כהלכה.