
שחר אשבל, אביו של החתן שבחתונתו רקדו פעילי ימין קיצוני עם כלי נשק ותמונתו של התינוק עלי דוואבשה שנרצח בדומא, מספר הערב (חמישי) על התחושות הקשות מאז נחשף הסרטון ועורר סערה.
"התחושות קשות, לילה בלי שינה, צער גדול, הייתה לנו שמחה של בן ראשון שמחתנים, הכל היה שמח. לרגע של שטות של כמה בני נוער אנחנו משלמים מחיר יקר לא צפינו ולא ראינו. היינו באירוע אבל מטבע הדברים שבאים לשמחה מסתובבים ולא שולטים במה שקורה. זה משהו שהפתיע פתאום", אמר האב.
בראיון לרדיו קול ברמה סיפר אשבל, "הבן שלי שייך לנוער הגבעות, היה בעבר, הוא התחתן וכבר תקופה שהוא לא בסיפורים האלה, שנה מחוץ לעניינים, הוא אמר לי במפורש 'אני לא ראיתי את כל אלה שהיו בחתונה', חלקם הגיעו בלי הזמנה והתסיסו את כל הסיפור. זה לא על דעתנו ואנחנו נגד זה".
המשפחת כועסת על פרסום הסרטון מהחתונה לעיני כל. "אנחנו מאוד כועסים לא מבינים איך הסיפור הזה פתאום צץ לו, גם הבן שלי לא זומן לחקירה, הפכנו להיות קורבן עם האשמות.
"אנחנו אנשים ששירתנו את המדינה, לא חינכנו לאלימות, קרה מה שקרה. הבן שלי לא עשה שירות צבאי, הוא השתייך לקבוצה הזאת. הבחורים האלה לא כולם שליליים, יש אווירה ברחובות שמסתובבת נגד הקבוצה הזאת, אולי הייתה פה כוונה לסובב את כל מה שקורה מסביב עם מה שקורה עם העצורים של דומא".
מוקדם יותר היום הנחה הרמטכ״ל רא''ל גדי איזנקוט את המשטרה הצבאית לבדוק בשיתוף משטרת ישראל את מקורם של כלי הנשק שנצפו בסרטון שפורסם אמש מחתונת הימין הקיצוני. כמו כן הורה איזנקוט לבדוק האם חיילי צה''ל השתתפו בריקוד שתיעוד ממנו נחשף אמש בערוץ 10 ועורר סערה.
בסרטון נראים עשרות פעילי ימין קיצוני רוקדים לצלילי השיר "זכרני נא", כשהם מחזיקים בכלי נשק - רובים, אקדחים וסכינים. אחד הנוכחים מחזיק בתמונה של התינוק הערבי עלי דוואבשה שנרצח בכפר דומא, דוקר את התמונה באמצעות סכין ומנופף בה.
חברי כנסת ושרים מימין ומשמאל פרסמו הודעות גינוי חריפות והערב התייחס לנושא גם ראש הממשלה בנימין נתניהו. ''החבורה שבה מדובר היא קבוצת שוליים קיצונית. זו לא הציונות הדתית המפוארת שתורמת לישראל ובניה משרתים בצה"ל, ביחידות החוד", אמר נתניהו.
"גם אי אפשר להשוות את היקף הטרור עם הטרור הערבי", הדגיש. ''רק בחודש האחרון הם ביצעו נגדנו מאות פיגועים, וראינו רק כמה פיגועים של טרור יהודי. מבחינתנו אנו לא מוכנים לקבל טרור מכל צד שהוא. הקבוצה השולית הזאת לא מייצגת את הימין. זה לא הימין שאני מכיר.
"ישראל היא מדינת חוק. לא נקבל מצב בו קבוצה מסוימת מסרבת לקבל את חוקי המדינה ומבצעת מעשי רצח. בלי זרועות הביטחון - לרבות השב"כ - לאן נגיע? כל מי שדואג לביטחון מדינת ישראל חייב לפעול נגד הטרור. כך עשינו וכך נמשיך לפעול", דברי ראש הממשלה.

