עו"ד איתמר בן גביר
עו"ד איתמר בן גביראלירן אהרון

עו"ד איתמר בן גביר תוקף הערב (שלישי) את חוקרי היחידה לפשיעה לאומנית, בעקבות מעצרו של לקוחו, דניאל פינר, אשר תועד בסרטוני חתונת בני הזוג אשבל כשהוא רוקד, מנופף בנשק ולובש חולצה של תנועת 'כך'.

בן גביר מציין כי בחקירתו טען פינר שהנשק עמו צולם היה נשק צעצוע ולא כלי נשק אמתי.

בעקבות המעצר הגיש בן גביר ערר לבית המשפט, בו ביקש להימנע מהותרת לקוחו במעצר במהלך הלילה, אולם לאחר הדיון שנערך הערב החליטה השופטת ג'ויה סקפא שפירא לדחות את הערר, וקבעה כי פינר ישהה במעצר עד מחר. 

השופטת דחתה גם ערר נוסף שהגישה עורכת דינו של נער שנעצר אף הוא בעקבות סרטוני החתונה, המייצגת אותו מטעם "חוננו".

עו"ד בן גביר אומר כי הוא שוקל להגיש ערר לבית המשפט המחוזי על החלטת בית משפט השלום :"לא שמענו וראינו כי המשטרה עוצרת חוגגים מהמגזר הערבי המנופפים בנשקים ולעתים אף עושים בהם שימוש".

לדברי בן גביר, "השופטת שפירא הושפעה מהלחץ התקשורתי בפרשה ויש להצטער על כך". לטענתו, כל מה שיוחס לפינר הוא נפנוף בנשק שמתברר כי הוא נשק צעצוע ולבישת חולצת תנועת כך, "אין מקום לעצור בגין עבירות אלה למשך לילה שלם".

בן גביר הוסיף כי מי שנופף במהלך הריקודים בחתונה בתמונתו של התינוק עלי דוואבשה "פעל בצורה טיפשית ביותר ועשה נזק אדיר לקמפיין העצורים".