הרמטכ"ל היום בצפון
הרמטכ"ל היום בצפוןצילום: דובר צה"ל

שעות אחדות לאחר סיום ביקור הרמטכ"ל בגבול הצפון בגזרת הגולן, החרמון והגליל בצה"ל נערכים לאפשרות של תגובה מצד החיזבללה על חיסולו של רב המחבלים סמיר קונטאר.

לאור הערכה זו העלו בצבא את רמת הכוננות, חודדו נהלים ונערכו שינויים בהערכות הצבאית לאורך הגדרות. במקביל פועלים בצבא בצורה סמויה לפעול נגד אפשרות של פיגוע ומשגרים מסרים ברורים באשר לתגובה ישראלית למקרה של התגרות.

את הרמטכ"ל ליוו היום מפקד פיקוד הצפון, אלוף אביב כוכבי, מפקד עוצבת "הבשן", תת-אלוף יניב עשור ומפקד עוצבת הגליל תא״ל אמיר ברעם. 

במהלך הביקור, סייר הרמטכ"ל במספר נקודות תצפית בגבול ועמד מקרוב על האתגרים מהלחימה הפנימית בסוריה. כמו כן סייר בעוצבת הגליל במסגרת האימונים הגזרתיים.

בצבא מזהים בעת האחרונה גם התערבות הולכת וגוברת של הפעילות הרוסית בסוריה ולראשונה תקפו הרוסים בגיזרה יחסית דרומית - באזור דיר קאסים - עמדות ומוצבים של ארגון המדינה האיסלמית וארגון שוהדא אל ירמוכ.

מבט לעבר רמת הגולן הסורית מגלה תמונת מצב שבה כ- 95% משטחו של הגולן הסורי נמצא בידי המורדים וכי עיקר פעילות החיזבללה שכבר איבד למעלה מ- 1600 מאנשיו יחד עם אלפי פצועים נמצא בציר שבין קונטרה לדמשק ובציר המחבר בין דמשק ללבנון ממערב לחרמון הסורי. 

ההערכה בצה"ל היא שלא ירחק היום שבו תמצא ישראל את עצמה מול המדינה האיסלמית ולכך מקדישים אמצעים רבים כולל אמצעים אנושיים רבים לצד אמצעים טכנולוגיים.