ח"כ מיקי זוהר
ח"כ מיקי זוהרצילום: חזקי עזרא

מ"מ יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר הגיב הערב (שני) בביטול על תוצאות הצבעת אי אמון שהגישה סיעת יש עתיד מוקדם יותר בכנסת.

כזכור, האופוזיציה ניצחה 54-53 את הקואליציה בהצבעה על הצעת אי אמון בממשלה. ל"ניצחון" אין משמעות מעשית מאחר והוא לא התקבל ברוב של 61 ח"כים.

 "הניצחון העלוב של האופוזיציה הושג באופן בלתי מוסרי באמצעות הפרת הסכמי הקיזוז על ידי מספר חכי"ם. מסתבר שבאופוזיציה מצליחים להשיג רוב בהצבעת 'אי אמון' רק על ידי הפרת אמון באופן בוטה ומבזה. אני מאחל לאופוזיציה עוד הרבה הישגים חסרי משמעות שכאלה", דברי זוהר.

מוקדם יותר ניסו באופוזיציה לטעון כי יו"ר הקואליציה ח"כ צחי הנגבי לא דאג לקיזוז, אלא שהערב התברר כי כבר ביום רביעי שעבר הנגבי השוהה בחו"ל היה מקוזז עם ח"כ מנואל טרכטנברג והיום דאג לעשות זאת עם ח"כ מיקי רוזנטל.

גורמים בקואליציה הבהירו כי "תוצאת הצבעת אי האמון נבעה אך ורק מכך שחברי כנסת מהרשימה המשותפת הפרו ביודעין הסכמי קיזוז שבוצעו בינם לבין חברים בקואליציה".