תות שדה
תות שדהThinkstock

תות שדה הוא מאכל אהוב מאוד ובארגון 'כושרות' מזהירים שהשנה נמצאה כמות נגיעות גבוהה מהרגיל ביחס לשנים האחרונות. לדברי הארגון החרקים מסתתרים בין הגבשושיות.

בארגון מסבירים כי התות הוא פרי שרמת הנגיעות בו משתנה בין עונות השנה השונות ולפי סוגי הגידולים השונים.

השנה בדקו אנשי 'כושרות' במעבדת החרקים של הארגון סוגים רבים של מגדלי תותים ובעקבות המימצאים הם מסבירים כיצד לנהוג לפני אכילתו.

1. יש להסיר מראש הפרי את העלה הירוק יחד עם מעט מבשר התות.

2. יש להשרות את התותים במשך 3 דקות במים עם מעט סבון כלים.

3. לאחר ההשרייה יש להוציא התותים ולשפשף כל תות בעזרת מברשת שיניים, מתחת לזרם מים.

 לחזור על פעולת ההשרייה השטיפה והשפשוף פעם נוספת כאשר ההשרייה השניה צריכה להתבצע במי סבון חדשים ניקוי כזה משאיר את התות כמעט שלם, חיצונית. 

בנוסף הפיקו בארגון סרטון חדש המסביר את הבעייתיות והנגיעות בתותים.