
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון ערך היום (שלישי) ביקור בגזרת רמת הגולן, וסייר לאורך הגבול. אל הביקור התלוו גם סגן הרמטכ"ל האלוף יאיר גולן, מפקד פיקוד הצפון אביב כוכבי ומפקד עוצבת הבשן תת-אלוף יניב עשור.
במהלך הביקור קיבל שר הביטחון סקירות על האירועים אתמול בגבול הצפון. יעלון אמר כי "צה"ל דרוך וערוך היטב לכל התפתחות, כפי שגם היה ערוך אתמול לפיגוע באזור הר דב".
"בסך הכול אני משבח את צה"ל ופיקוד הצפון", הוסיף יעלון, "גם על ההיערכות לפני הפיגוע, גם על התגובה לפיגוע - ואנחנו ערוכים לכל התפתחות".
ביקורו של יעלון בגזרת הצפון נערך כיממה לאחר שמטען חבלה התפוצץ סמוך לכוח צה"ל שעסק בפעילות מבצעית בהר דב.
איש מחיילי צה"ל לא נפגע באירוע. החיזבאללה נטל אחריות על המעשה ובארגון אמרו כי מטרת המטען היתה לפגוע בקצין צה''ל בכיר.
כוחות צה"ל ביצעו ירי ארטילריה בעקבות האירוע לעבר יעדים של חיזבאללה. דובר צה"ל תא"ל מוטי אלמוז אומר שהמטען היה "יחסית גדול" והוא התפוצץ על שני כלים כבדים של צה"ל בעת פתיחת ציר באזור הר דב. מחשש שהאירוע יתפתח הפעיל הצבא "וילון עשן" ופתח בירי לעבר מקורות הפעלת המטען.