
ביום ראשון הקרוב תעלה לוועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק של יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי המחייבת יבואנים לסמן מוצרים ממדינות המסמנות סחורה ישראלית.
מטרת הצעת החוק היא להרתיע מדינות המחרימות את ישראל או חלקים ממנה כגון יהודה ושומרון ורמת הגולן.
על פי הצעת החוק, ייאסר לייבא מוצרים שיוצרו במדינות שהחליטו לסמן תוצרת ישראלית מבלי לציין על גבי המוצר המיובא מילות אזהרה - 'לתשומת לבכם – מוצר זה מיוצר במדינה שבחרה לסמן מוצרים ממדינת ישראל. הקנס על מי שיפר את החוק יעמוד על 226,000 שקל.
"בעקבות מהלכים של ארגונים פרו פלסטיניים בעולם והתגברות תנועת ה BDS, ישנו צורך להרתיע מדינות מלסמן את המוצרים הישראליים", הסבירה ח"כ מועלם.
''האינטרס הכלכלי הוא גורם המרכזי ביותר במערכת היחסים בין מדינות והוא חזק יותר מכל אידאולוגיה שקרית שמופצת נגד ישראל. אותן המדינות צריכות לדעת, שבתגובה הצרכן הישראלי עשוי להחרים את מוצריהן", הוסיפה.
