
על טהרת ליגת העל שבכדורסל. בתום שני משחקים שהתקיימו הערב (ראשון) במסגרת רבע גמר גביע המדינה שבכדורסל, נקבעו זהות הקבוצות בשלב הבא של המפעל החשוב, שלב חצי גמר גביע המדינה שבכדורסל.
שחקניו של צביקה שרף, שחקני מכבי אשדוד/באר טוביה לא עוצרים. אחרי שלא ריחמו במחזור האחרון על האחרונה בטבלה הפועל חולון כשהביסו אותם, אירחה הערב (ראשון) אשדוד קבוצה נוספת מתחתית טבלת ליגת העל שבכדורסל, מכבי קריית גת, וגם עליה לא ריחמו אלה.
השתיים נפגשו במסגרת רבע גמר גביע המדינה שבכדורסל, ובעולה החדשה מקריית גת קיוו כי יצליחו להמשיך את מסעם האדיר בגביע המדינה, לאחר שבסיבוב הקודם הדיחו את הפועל תל אביב בזכות סל ניצחון של מאיר טפירו, הרכז הוותיק ביותר בכדורסל הישראלי כיום.
העולה החדשה הגיעה במומנטום נהדר למשחק החשוב הערב, אך לא יכלו באמת מול שחקניו של צביקה שרף, המאמן הוותיק. זה נגמר בהפסד 79:91 והדחה ממפעל גביע המדינה שבכדורסל.
הפתיחה הייתה שייכת לשחקניו של שרף שלא בכדי נקראים "כוח צביקה". המאמן הוותיק והקשוח ליכד סביבו העונה מספר שחקנים זרים מבטיחים, ובתוספת לישראלים בכירים אשדוד/באר טוביה נראית כמו אחת שיכולה להכריע את גורל האליפות העונה.
כאמור הפתיחה הייתה שייכת לשחקניו של שרף שפתחו חזק עם 0:5. שלשה של פול דילייני מהצד השני צימקה ל-3:5, אבל אשדוד המשיכה להכתיב את הקצב עם שלושת הזרים המופלאים של הקבוצה מאשדוד סוואן, גארט ותומאס שקלעו את 21 הנקודות מתוך 23 כאלה של הקבוצה כולה עם הירידה להפסקה הראשונה במשחק כשלוח התוצאות הראה 17:23 לאשדוד.
עם פתיחת הרבע השני ההפרש רק הלך ותפח, כששחקניו של שרף ברחו ל-19:35. לאחר 10 דקות נוספות של משחק, ירדו השתיים ביתרון ענק ומבטיח של האשדודים, 36:52.
הדרומיים מקריית גת לא אמרו נואש וברבע השלישי ניסו להשוות את התוצאה. ריצת 7:0 צימקה ל-43:52, ובעוד ששחקני אשדוד המשיכו לאבד כדורים חשובים, שחקני קריית גת ניצלו זאת בכדי לשוב לתמונת המשחק עת צימקו את התוצאה לכדי 2 נקודות בלבד, 55:57.
שרף העיר את שחקניו בדיוק בזמן כשאלה התעשתו כשהחזירו את היתרון שלהם בדרך ל-58:66, עם הירידה לרבע האחרון והמכריע.
כמו ברבע השלישי, כך גם ברביעי. קרית גת פתחה טוב יותר את הרבע האחרון וסל של טאקר קבע 68:69. גארט המצויין קלע סל קשה בצד השני וקבע 68:71, ומשם אשדוד כבר לא הביטה לאחור כשהצליחה לברוח ל-70:81.
בסיום, ניצחון גדול של צביקה שרף ושחקניו מאשדוד בתוצאה 79:91 והעפלה אל חצי גמר גביע המדינה שבכדורסל. האם זו עונת השיא של האשדודים בליגה הבכירה? העונה אמנם עוד ארוכה אך הכיוון הוא בהחלט חיובי.
קלעו למכבי אשדוד: דיאנטה גארט 26 (7 -12 ל-2, 3 מ-8 ל-3) ו-8 אסיסטים, צ'ארלס תומאס 23 ו-7 ריבאונדים, אור סולומון 15 (5 מ-5 מהשדה, 3 מ-3 מהעונשין) ו-8 ריבאונדים, אייזיה סוואן 14 (3 מ-7 ל-3) ו-6 אסיסטים, יהוא אורלנד 6, מייקל גלאדנס 5, ווילי וורקמן 2. ג'רמיין הול ונאור שרון שותפו ולא קלעו.
קלעו למכבי קרית גת: פול דילייני 24, אלאנדו טאקר 20 (2 מ-7 ל-3) ו-11 ריבאונדים, מרקו קילינגסוורת' 13 ו-8 ריבאונדים, יוני ניר 8 ו-8 ריבאונדים, סטו דגלאס 5, מאיר טפירו 4 ו-5 אסיסטים, בן אלטיט 3, נמרוד טישמן 2.
במשחק המקביל, זה שהתקיים בין עירוני נס ציונה להפועל רמת גן/גבעתיים, גברה הקבוצה מהליגה הבכירה הכתומה מנס ציונה על היריבה מהליגה הלאומית בתוצאה זהה לזה שנגמר במשחק של אשדוד וקריית גת, 91:79.
נס ציונה משלימה את תמונת העולות אל שלב חצי גמר גביע המדינה שבכדורסל, כשהיא מצטרפת אל מכבי תל אביב, מכבי ראשון לציון ומכבי אשדוד. מי תניף תואר ראשון העונה?