
עד כה לא נרשם ולו אדם אחד משורות הליכוד להתמודדות על כהונת יו"ר התנועה מול ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
במציאות שכזו אמורה היום (שני) ועדת הבחירות של התנועה להכריע אם להכריז על נתניהו כיו"ר הליכוד גם ללא בחירות, או לקיים בחירות בהן נתניהו יהיה המועמד היחיד.
על פי דיווח ב'קול ישראל' מקורביו של נתניהו מבקשים לקיים בחירות למרות היעדר מועמד נגדי, וזאת על מנת לקבע את מעמדו של נתניהו כיו"ר הליכוד על פי ההליך המתחייב בחוקת הליכוד, קרי בחירות. על פי מקורבים אלה במידה ולא יתקיימו בחירות עשויים לצוץ מתנגדים לנתניהו בשלב מאוחר יותר ולתבוע את קיומה של מערכת בחירות בתקופה שלא תהיה נוחה לתנועה בשל מועד הבחירות הכלליות.
מנגד סבורים מתנגדי המהלך כי מדובר בהוצאת עתק של כארבעה מיליון שקלים על בחירות שספק אם אחוזים ניכרים משורות המצביעים יטריחו את עצמם לקלפיות, מאחר והתוצאות ידועות מראש.
נציין עוד כי תקנון הבחירות שהתפרסם עם פתיחת המירוץ תומך באפשרות של ביטול הפריימריז, ולמעשה לא משאיר לועדת הבחירות שיקול דעת.
על פי סעיף 58 לתקנון, "אם בתום המועד להגשת המועמדות שחל ביום ה- 10.1.2016 יתברר, כי רק חבר אחד הגיש את מועמדותו, תתכנסנה ועדת הבחירות המרכזית וועדת הפיקוח תוך שלושה ימים מתום המועד לפרסום הספר הראשון של רשימת המועמדים, דהיינו עד ולא יאוחר מיום ה- 14.1.2016 ותכריז על המועמד היחיד כעל המועמד שנבחר לכהונת יושב ראש הליכוד ומועמדה לכהונת ראש ממשלת ישראל בבחירות לכנסת ה- 21 ולא תתקיימנה בחירות".
אולם כאמור, למרות לשונו הברורה של הסעיף, תצטרך הועדה לקבל החלטה מאחר ואין הסכמה בנוגע ליישומו.
