שוב מסתבר שכאשר מחבל רוצח אזרח אמריקאני יש מי שידאג לכך שהוא לא ישוחרר לפני שירצה את מלוא התקופה שנקצבה למאסרו.
בימים האחרונים נודע על אפשרות לפיה המחבל מוניר רג'בי שסייע למחבל שביצע את פיגוע האוטובוס בקו 37 בחיפה במרץ 2003 ישוחרר לאחר קיצור של שליש מתקופת מאסרו.
עם היוודע דבר האפשרות הזו נזעקה משפחת לייטל שבתה אביגיל בת ה-13, נרצחה בפיגוע והפנתה בקשה למשרד המשפטים האמריקאי על מנת שאלה יפעלו למניעת המהלך. המשפחה היא משפחה נוצרית אמריקאית המתגוררת בחיפה שנים רבות בתוקף תפקידו של אביה של אביגיל, פיליפ לייטל, ומתוקף האזרחות האמריקאית מבקשים שם את ההתערבות האמריקאים במניעת קיצור עונשו של המחבל.
בהודעה שקיבלה המשפחה נאמר לה מהאחראית על נפגעי הטרור במשרד המשפטים האמריקאי כי מודים על הפניית תשומת ליבם לעניין וכי בכוונתם לפעול לכך שהמחבל ירצה את מלוא התקופה בכלאו. האחראית מציינת כי עד כה אין לה חדשות לבשר למשפחה בעניין, אך חשוב לאנשי המחלקה שמשפחת לייטל תדע שהמחלקה פועלת בנושא.
בראיון ליומן ערוץ 7 מספר יוסי צור, שגם בנו יואב (בלונדי) הי"ד, נרצח באותו פיגוע, על הפרשה. "קיבלנו את הידיעה על כך שעניינו יעלה לועדת שליש, כלומר שיקוצר עונשו בשליש. נערכנו להתנגדויות ושלחנו מכתבים שאנחנו מתנגדים לכל קיצור".
על אביגיל לייטל ז"ל הוא מציין כי היא הייתה בדרכה חזרה הביתה מבית הספר הריאלי בחיפה, כמו עוד תלמידים רבים כאשר אירע הפיגוע בו נרצחה, ואכן הוריה פנו לשגרירות האמריקאית וביקשו שיתערבו ויביעו מחאה נגד כל שחרור.
צור מציין כי התופעה מוכרת מהעבר כאשר התברר ש"האמריקאים הרבה פחות גמישים ורחמנים מאשר אנחנו. הם לא מסכימים לשחרור מחבלים ולא מוכנים שישוחררו מחבלים שרצחו אמריקאים. זה היה בפעימות וזה חוזר על עצמו שוב".
"פנינו וביקשנו מהממשלה שלנו שלא תשחרר את הרוצחים והמחבלים, וזה לא כל כך עזר. במקרה הזה אולי לחץ מבחוץ של האמריקאים יזכיר לממשלה הישראלית איך התנהגו פעם כשלא ניהלו מו"מ ולא שחררו מחבלים, ואולי במקרה הזה זה יעזור להשאיר את הסייען הזה בכלא לעוד כמה שנים".
על מעורבותו של המחבל המדובר בפיגוע בו נרצח בנו מספר יוסי צור ומתאר כי מדובר במחבל שהתגורר בחיפה למעלה מעשר שנים לפני הפיגוע. משפחתו היא משפחה שהגיעה מחברון בזכות איחוד משפחות ובשל כך קיבלו תעודת זהות כחולות. "הוא היה נוסע בכל יום שישי בהסעות של התנועה האסלאמית להר הבית להיפגש שם עם אחיו במסווה של תפילות יום שישי, ואחיו שהיה חבר חוליית חמאס גייס אותו לאסוף אינפורמציה. ביום הפיגוע עצמו אחיו היה הנהג שהסיע את המחבל לחיפה. הוא גם התקשר מהדרך וסיפר שהם מגיעים ולמעשה אותו סייען היה שותף לכל שלב בתהליך".
בעקבות המעורבות הזו נידון רג'בי לעשרים שנות מאסר. כעת לאחר שהושלמו 13 שנות מאסר מתעורר הדיון בקיצור מאסרו. צור מסביר כי במקרים מעין אלה יש זכות למשפחות הנפגעות להביע התנגדות והמשפחה הביעה את ההתנגדות הן בכתב והוסיפה גם בקשה להופיע פיזית בפני הועדה ובקשה זו מובאת בפני שופט שיכריע אם לאשר הופעה שכזו או לא.