פירות יבשים - שריד מהגלות

מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, איציק כהן, תוקף את הנוהג לאכול "פירות יבשים מיובאים עתירי חומרי שימור וסוכרים מלאכותיים"

ידידיה בן אור , י"א בשבט תשע"ו

פירות יבשים
פירות יבשים
פלאש 90

אכילת פירות יבשים בבתי ספר וגני ילדים בט"ו בשבט היא מנהג מזעזע ואנטי חינוכי שצריך לעבור מהעולם, כך אומר מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, איציק כהן.

לדבריו, "במקום להשתמש בחג הנטיעות ככלי להקניית הרגלים של אכילת פירות טריים ובריאים אנו מלמדים את הילדים לצרוך פירות יבשים מיובאים עתירי חומרי שימור וסוכרים מלאכותיים".

כהן מציין עוד כי הפירות היבשים הם שריד אנכרוניסטי מהגלות שאין מקומו בארץ ישראל, "בעת שעם ישראל היה מפוזר בעיירות באירופה לא ניתן היה לאכול פירות טריים בתקופה זו של השנה בשל מגבלות האדמה הקפואה וההובלה האיטית. לכן נכנס הנוהג של אכילת פירות יבשים. משום מה לאחר השיבה לארץ נמשך מנהג זה ואף התעצם".

"הרוח המקורית של ט"ו בשבט היא של נטיעת עצים באדמת ארץ ישראל ואכילה מפירותיהם", אומר כהן.

"מדינת ישראל היא מהמובילות בעולם במגוון סוגי הפירות ומייצאת את התוצרת למדינות רבות", הוא מדגיש. "אפשר להכין שולחנות חג יפיפיים ואמיתיים ממגוון של פירות הארץ הטריים ובהם גם תמרים ושקדים שגדלים אצלנו בארץ וערכם הבריאותי רב".