פֵּרות יבשים
פֵּרות יבשיםצילום: egal | iStock

מצרכים לרול תמרים:

25 תמרים רכים.
קוקוס.
כוס פצפוצי אורז.
חצי כוס דבש.
חצי כוס חמאת בוטנים.
פֵּרות יבשים חתוכים לרצועות.
ניילון נצמד ומחצלת סושי.

נייר אפייה.

אופן הכנת רול תמרים:

להניח נייר אפייה על משטח העבודה ולפזר מעליו קוקוס באופן אחיד.

להכניס את התמרים למעבד מזון ולתת כמה 'פולסים' (לא יותר מידי, שלא ייהפך לממרח). לשטח על נייר האפייה ולפזר מעל כמות נוספת של קוקוס.

לכסות בנייר אפייה ולרדד על לקבלת לדר דק ואחיד. (ניתן לצבוע את הקוקוס בצבעי מאכל כדי לקבל מגוון צבעים).
להניח את הלדר על מחצלת הסושי כשהיא עטופה בניילון נצמד.

לחמם את הדבש ואת חמאת הבוטנים. להוסיף את פיצפוצי האורז ולערבב היטב.

לשטח את התערובת המוכנה מעל הלדר באופן שווה (להקפיד להשאיר כשני סנטימטרים פנויים בקצוות), להניח כמה רצועות מהפֵּרות היבשים במרכז.

לסגור את הלדר בצורת רול על ידי המחצלת ולהדק היטב. אפשר לטבול שוב בקוקוס. לפרוס, לסדר על צלחת ולזגג מלמעלה סירופ שאתם אוהבים.

מצרכים רול משמש:

לדר משמש רך .
תאנים ומשמשים חתוכים קטן.
צימוקים בשני צבעים.
דבש.
אגוזים. 
שומשום או שקדים טחונים.
קוקוס.

אופן הכנת רול משמש:

לבשל בסיר את כל פֵּרות היבשים יחד עם הדבש וחצי כוס מים. אפשר להוסיף קצת סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את האגוזים (עד לשלב זה מומלץ לנסות כתוספת לאורז או לקוסקוס ולא רק בט"ו בשבט).
להניח את הלדר על המחצלת העטופה בניילון נצמד.
להבריש את הלדר בדבש או בסילן ולפזר קוקוס מעל.

להניח את התערובת במרכז וליצור רול בעזרת המחצלת.
לחתוך, להבריש בדבש או בסילן ולטבול בשומשום או בשקדים טחונים.

תהנו מההכנה ומהטעמים.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7