יגאל גואטה
יגאל גואטהצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

יממה לאחר שהצהיר אמונים, נשא ח"כ יגאל גואטה (ש"ס) את נאומו הראשון במליאת הכנסת ובו ביקש להכיר טובה לאנשי ארגוני החסד החרדיים המקריבים מעצמם בימים הקרים הללו.

"בימים האחרונים בשל הפחד מהשלג, כל בית בישראל, ובעיקר בירושלים, נערך לשלג. מדפים שלמים בחנויות התרוקנו, אנשים קנו תנורים, לחם, בטריות. כל אחד כמובן דאג לו ולבני ביתו, ובצדק. ואני רוצה לדבר על אלו שלא לעצמם דאגו ולא לבני ביתם, אלא לזולתם", פתח גואטה.

לדבריו, "אני רוצה לדבר על הארגונים: 'עזרה למרפא', 'איחוד הצלה', 'יד שרה', זק"א, 'עזר מציון', 'חסדי נעמי', 'סעד ומרפא', 'יד עזרא ושולמית', ואני מאמין שלא הזכרתי את כולם".

גואטה ציין כי המתנדבים אינם מבדילים בין האוכלוסיות השונות בדרכם להתנדב. "מתנדבי הארגונים האלו, כמו בכל שנה וכמו כל השנה, וכמו בכל עת צרה, נותנים את הלב ואת הנשמה לכל אחד, לקשיש, לאלמנה, לחולה ולילד. מוחם לא מפסיק לחשוב איך לעזור לכל אדם בגילה, באבו-טור, בגבעת שאול ובבית חנינא".

"אני לא בטוח שהם מקבלים את הכרת הטוב המגיעה להם, שלא לדבר על תקציבים. וגם אם הם לא מצפים שמישהו יגיד להם תודה, אני רוצה כאן במליאת הכנסת לומר להם תודה", חתם גואטה.