מרק ירוק
מרק ירוקצילום: Chantal2821 | iStock

מצרכים:


חצי קילו בשר בקר טחון.

ביצה.

רבע כוס קמח מצה או פירורי לחם.

חבילת עלי סלק.

חבילת סלרי.

ראש שום.

שני בצלים.

מיץ משנֵי לימונים.

מלח.

פלפל שחור.

אופן ההכנה:


לקצוץ גס את הבצל, הסלרי ועלי הסלק ולכתוש את השום.

לבשל את הירק והשום במים במשך כארבעים דקות עד לריכוך.

להוסיף את מיץ הלימון ואת התבלינים ולהשאיר את המרק להתבשל במשך כחצי שעה.

בזמן הזה נכין את הקציצות:


לשים בקערה בשר, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור, לערבב הכל ולהניח את התערובת במקרר למשך חצי שעה.

להכין קציצות קטנות ולבשל במרק עוד כחצי שעה.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7